F1 – Hamilton: «Θα είμαι για πάντα με τη Mercedes»

Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει εφ’ όρου ζωής στη Mercedes και προσέθεσε ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει σύντομα από την αγωνιστική δράση.

F1 – Hamilton: «Θα είμαι για πάντα με τη Mercedes»

Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει εφ’ όρου ζωής στη Mercedes και προσέθεσε ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει σύντομα από την αγωνιστική δράση.

Ο Lewis Hamilton ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει τους αγώνες σύντομα, καθώς θέλει να συνεχίσει την προσπάθειά του να κατακτήσει το όγδοο Παγκόσμιο Πρωτάθλημά του στη Formula 1, κάτι που θα αποτελούσε ρεκόρ. Ο Hamilton, 37 ετών, πραγματοποίησε στο GP Γαλλίας την 300ή του εκκίνηση σε Grand Prix σε μια καριέρα που τον έχει δει να καταγράφει τις περισσότερες νίκες (103) και pole position (103) όλων των εποχών. Παράλληλα, ισοφάρισε το ρεκόρ επτά τίτλων του Michael Schumacher.

Παρότι έχασε οριακά τoν τίτλο πέρυσι με αμφιλεγόμενο τρόπο και δεν έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μία καλή διάκριση φέτος, δεδομένου ότι το μονοθέσιο της Mercedes δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικό, ο Βρετανός αισθάνεται ότι βρίσκεται σε κορυφαία φόρμα και έχει ακόμα πολλή όρεξη για να προσθέσει κι άλλες διακρίσεις στο παλμαρέ του.

Σε ερώτηση για τα σχέδιά του μετά το 2023 και αν έχει προβεί σε συζητήσεις με τη Mercedes, ο Hamilton δήλωσε: «Εδώ και χρόνια γυρνάμε γύρω-γύρω, πάνω-κάτω με ιστορίες συνταξιοδότησης και αποχώρησης. Προσωπικά, αισθάνομαι πιο υγιής από ποτέ, καθώς εστιάζω πολύ σε αυτό, αισθάνομαι ότι είμαι σε φόρμα. Μου αρέσει αυτό που κάνω και δεν σκοπεύω να σταματήσω σύντομα».

«Ο στόχος μου ήταν πάντα να είμαι με τη Mercedes. Μου αρέσει που έχουμε αυτή τη μακροχρόνια συνεργασία. Αισθάνομαι ότι ξεκινάμε πολλά πραγματικά θετικά πράγματα, όχι μόνο στο άθλημα, αλλά και έξω από αυτό. Νομίζω ότι υπάρχει πολλή δουλειά, πολλά να πετύχουμε μαζί, οπότε θέλω να είμαι μέρος αυτού».

«Νομίζω ότι θα είμαι για πάντα με τη Mercedes, μέχρι την ημέρα που θα πεθάνω. Αισθάνομαι ότι μπορώ να αγωνίζομαι για αρκετό καιρό ακόμα, οπότε ενδεχομένως θα πορευτώ προς αυτή την κατεύθυνση». Συνεπώς, είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Hamilton να ανανεώνει τη συνεργασία του με τη Mercedes και πέραν του ισχύοντος συμβολαίου του, το οποίο λήγει στο τέλος του 2023.

Σχετικά την πιθανότητα κατάκτησης ενός 8ου τίτλου, ο Hamilton σχολίασε: «Σίγουρα, είναι μια πρόκληση. Για μένα, είναι απλά η κατάκτηση ενός ακόμη Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Έχω προσεγγίσει κάθε ένα ως το πρώτο μου, και το συναίσθημα της κατάκτησης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος είναι τόσο μοναδικό και ξεχωριστό με τον τρόπο του».

«Φυσικά, η ιδέα ότι κανένας οδηγός στην ιστορία δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τους 7 τίτλους… Θέλεις να προσπαθήσεις να το πετύχεις αυτό. Αλλά υποθέτω ότι καθώς μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς ότι το ταξίδι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και η διαδρομή που κάνεις με όλους τους ανθρώπους, αυτούς που φέρνεις μαζί σου, και αυτούς που προσπαθείς να αναδείξεις».

«Υπάρχει η ευκαιρία να αναδείξεις πολλούς ανθρώπους, όχι μόνο στην ομάδα σου, αλλά και με το έργο που κάνουμε, με την Mission 44, υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη εικόνα. Αλλά από προσωπική άποψη, η κατάκτηση ενός ακόμη παγκόσμιου τίτλου συνεχίζει να αποτελεί στόχο. Θα είμαι πολύ περήφανος αν μπορέσω να το καταφέρω αυτό για αυτή την ομάδα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!