Η Alfa Romeo στο 39ο Mille Miglia

Με πολλά ιστορικά, ανεκτίμητης αξίας αυτοκίνητα, αλλά και σύγχρονα, νέας γενιάς και ανάλογα συναρπαστικά

Η Alfa Romeo στο 39ο Mille Miglia

Με πολλά ιστορικά, ανεκτίμητης αξίας αυτοκίνητα, αλλά και σύγχρονα, νέας γενιάς και ανάλογα συναρπαστικά

Για ακόμα μια χρονιά η Alfa Romeo θα συμμετέχει στον «πιο όμορφο αγώνα του κόσμου», ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 19 Ιουνίου στην κλασσική διαδρομή μεταξύ της Μπρέσια και της Ρώμης. Για το 2021 μια σειρά κλασσικών Alfa Romeo που ανήκουν στο τμήμα Heritage θα βρεθούν στη σειρά εκκίνησης, ενώ τη διοργάνωση θα υποστηρίξει ένας στόλος από σύγχρονες Giulia και Stelvio.

Στον κλασσικό αγώνα Mille Miglia, που έλαμψε για τρεις δεκαετίες μεταξύ του 1927 και του 1957, η Alfa Romeo, έγραψε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, κατακτώντας 11 νίκες. Δίπλα στα ιστορικά μοντέλα θα υπάρχουν και αρκετά σύγχρονα, όπως η Alfa Romeo Giulia GTA. Ένα μοντέλο που τιμά απόλυτα την μακρά παράδοση της μάρκας, αντλώντας έμπνευση από τη θρυλική Giulia GTA του 1965.

Όσον αφορά τα ιστορικά μοντέλα, το τμήμα Stellantis της Heritage χάρη στους έμπειρους μηχανικούς του Officine Classiche προετοίμασαν μια σειρά κλασσικών Alfa Romeo, μεταξύ των οποίων και την εκθαμβωτική Alfa Romeo 6C 1500 SS (1928). Επιπλέον, παρέχουν βοήθεια στη φροντίδα κλασικών Fiat, Alfa Romeo, Lancia και Abarth ιδιωτών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!