F1: Ο Pierre Gasly εξετάζει όλες τις επιλογές του

Με την επιβεβαίωση ότι ο Sergio Perez θα παραμείνει στη Red Bull έως και το 2024, ο Pierre Gasly είναι δεσμευμένος έως και το 2023 στην AlphaTauri, ωστόσο εξετάζει όλες τις μελλοντικές του επιλογές.

F1: Ο Pierre Gasly εξετάζει όλες τις επιλογές του

Με την επιβεβαίωση ότι ο Sergio Perez θα παραμείνει στη Red Bull έως και το 2024, ο Pierre Gasly είναι δεσμευμένος έως και το 2023 στην AlphaTauri, ωστόσο εξετάζει όλες τις μελλοντικές του επιλογές.

Δεδομένου ότι πέρυσι, η AlphaTauri ήταν πιο ανταγωνιστική απ’ ό,τι φέτος, οι σταθερές εμφανίσεις του Pierre Gasly βρίσκονταν περισσότερο στο προσκήνιο, αναδεικνύοντας το ταλέντο του Γάλλου. Υπήρχαν πολλοί που ισχυρίζονταν ότι ο 26χρονος θα έπρεπε να βρίσκεται σε ένα ακόμη καλύτερο μονοθέσιο, ωστόσο φέτος βρέθηκε σε ένα χειρότερο, καθώς η AlphaTauri δεν είναι το ίδιο ανταγωνιστική υπό τους καινούργιους τεχνικούς κανονισμούς. Σε αυτό πιθανότατα συνέβαλε και η βελτίωση των μονάδων ισχύος της Ferrari, όπως πέρυσι είχε συμβάλει στην ανάδειξη της AlphaTauri η πρόοδος της Honda στον ίδιο τομέα.

Το μέλλον του Γάλλου εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια της Red Bull. O Gasly είχε δηλώσει επανειλημμένα ότι στόχος του ήταν να επιστρέψει στην ομάδα της Red Bull, στην οποία του είχε δοθεί… μισή ευκαιρία το 2019, πριν αντικατασταθεί στο μέσο της σεζόν από τον rookie τότε, Alex Albon. O Gasly υποβιβάστηκε στην AlphaTauri, αλλά κατάφερε έκτοτε να κερδίσει το GP Ιταλίας του 2020 και να ανέβει στο βάθρο άλλες δύο φορές (Βραζιλία 2019 και Αζερμπαϊτζάν 2021). Φέτος όμως δυσκολεύεται περισσότερο, με ένα πιο δύστροπο μονοθέσιο και τον team-mate του, Yuki Tsunoda να είναι βελτιωμένος, προσφέροντας πιο σκληρό εσωτερικό ανταγωνισμό.

Παράλληλα, η Red Bull ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Sergio Perez έως το τέλος του 2024. Που σημαίνει ότι δε θα υπάρχει θέση για τον Gasly στην αυστριακή ομάδα έως τότε. Το συμβόλαιο του Γάλλου με την οικογένεια της Red Bull λήγει στο τέλος του 2023. O αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δήλωσε ότι «πριν υπογράψουμε, μίλησα φυσικά με τον Galsy, του εξήγησα την κατάσταση και, ναι, θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί με τον Gasly μετά το 2023. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια εναλλακτική γι’ αυτόν αυτή τη στιγμή που θα ήταν σημαντικά καλύτερη από την AlphaTauri».

Ωστόσο, από τη δική του πλευρά, ο Gasly έχει δηλώσει απογοητευμένος από το γεγονός ότι οι φετινοί κανονισμοί έχουν μεγαλώσει τη διαφορά των κορυφαίων από τους υπόλοιπους: «Η πρώτη τριάδα (ομάδων) βρίσκεται σε διαφορετικό κόσμο. Πέρυσι, ενθουσιάστηκα πολλές φορές, επειδή μπορούσα να βρεθώ εμπρός από μια Ferrari, μερικές φορές τις Red Bull, άλλες φορές τη Mercedes. Ένιωθα ότι αυτή η πρώτη τριάδα, ήταν ταχύτερη, αλλά δεν βρίσκονταν τόσο μακριά ώστε να μη μπορείς να τις προκαλέσεις μερικές φορές. Φέτος, δεν υπάρχει περίπτωση. Είναι ξεκάθαρα ένα μεγάλο βήμα. Μόνο ο (Valtteri) Bottas μπορεί να τους προκαλέσει μερικές φορές. Παλεύουμε κυριολεκτικά για την έβδομη θέση, κάτι που είναι λίγο λυπηρό, γιατί σαφώς ο στόχος ήταν να πλησιάσουμε».

Παρότι ο Marko πιστεύει ότι δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές για τον Γάλλο οδηγό, ο Gasly δεν είναι ευχαριστημένος να παλεύει να εισέλθει στην πρώτη δεκάδα. Δεδομένων των ικανοτήτων του, θα πρέπει να θεωρείται περιζήτητος οδηγός και να βρίσκεται σε δυνατή θέση όσον αφορά τη μεταγραφική αγορά. Ο ίδιος ο Gasly όμως δεν το βλέπει ακριβώς έτσι: «Δεν ξέρω αν μπορείτε να το πείτε αυτό ισχυρή θέση. Αλλά αυτή τη στιγμή, σίγουρα, μετά το 2023, εξετάζω όλες τις επιλογές, καθώς δεν έχω κάτι πέρα από αυτό. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να συζητήσουμε με τον Helmut. Προφανώς θέλουν να με κρατήσουν στο πρόγραμμα. Αλλά όπως είπα, πρέπει να δούμε πως θα το κάνουμε να λειτουργήσει αυτό, και απλά οι κανονικές συζητήσεις συνεχίζονται».

Όσον αφορά την επιλογή της Red Bull να επεκτείνει το συμβόλαιο του Perez, ο Gasly δήλωσε: «Για μένα, είναι λογικό. Δεν είναι ότι αποτέλεσε έκπληξη, γιατί είμαι πολύ αντικειμενικός άνθρωπος. Και με βάση το τι περιμένουν από τον δεύτερο οδηγό, ο Perez πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Κάνει μια εκπληκτική σεζόν. Έχει πολύ καλές επιδόσεις φέτος. Είναι γρήγορος, έχει κάποια οικονομική υποστήριξη, μεγάλη εμπειρία και ταιριάζει στην ομάδα. Οπότε δεν ήταν καθόλου έκπληξη για μένα».

«Αλλά από την άλλη πλευρά, ο αντίκτυπος που έχει στην καριέρα μου και με τις φιλοδοξίες που έχω, προφανώς επηρεάζεται. Οπότε αυτό είναι που συζητάμε αυτή τη στιγμή με τον Helmut, για να βρούμε τι είναι καλύτερο για όλους μας και πώς θα προχωρήσουμε από εκεί και πέρα». Ο Γάλλος βρίσκει και τα θετικά στην κατάσταση, καθώς, όπως δήλωσε: «Είναι πάντα καλό να έχεις σαφήνεια και να ξέρεις τι συμβαίνει. Δεν θέλεις να καταλήξεις σε μια κατάσταση όπου το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο, να ξέρεις ότι τότε συμβαίνουν πράγματα. Οπότε από αυτή την πλευρά, είναι καλύτερα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!