O Lewis Hamilton πρόθυμος να επενδύσει στην Chelsea FC

O 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton και η κορυφαία τενίστρια, Serena Williams, συμμετέχουν σε μια κοινοπραξία που κάνει προσφορά για την αγορά της ποδοσφαιρικής ομάδας της Chelsea.

O Lewis Hamilton πρόθυμος να επενδύσει στην Chelsea FC

O 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton και η κορυφαία τενίστρια, Serena Williams, συμμετέχουν σε μια κοινοπραξία που κάνει προσφορά για την αγορά της ποδοσφαιρικής ομάδας της Chelsea.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται στον βρετανικό Τύπο, ο Lewis Hamilton και η νικήτρια 23 grand slam (συμπεριλαμβανομένων 7 τίτλων στο Wimbledon) στο τένις, Serena Williams, συμφώνησαν να επενδύσουν 10 εκατομμύρια βρετανικές λίρες έκαστος στην κοινοπραξία της οποίας ηγείται ο Martin Broughton, πρώην πρόεδρος της Liverpool FC (και της British Airways), που θα κάνει προσφορά για την αγορά της ποδοσφαιρικής ομάδας της Chelsea. Έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Premier League ανάγκασε τον Ρώσο ιδιοκτήτη της Chelsea, Roman Abramovich να πουλήσει τις μετοχές του στην ομάδα, έπειτα από 19 χρόνια που τη διοικούσε.

Τόσο ο Hamilton όσο και η Williams, έχουν γίνει επενδυτές τα τελευταία χρόνια, με τον Βρετανό Πρωταθλητή της Formula 1 να έχει υποστηρίξει εταιρείες στα πρώτα τους βήματα, όπως η Zapp, μια βασιζόμενη στο Λονδίνο εταιρεία παράδοσης αγορών από σούπερ μάρκετ, που αναπτύσσεται ραγδαία. Παράλληλα, η Serena Williams έχει ιδρύσει τη Serena Ventures, μια επενδυτική εταιρεία που αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει οικονομικά την Opensponsorship, μια νεοϊδρυθείσα βρετανική εταιρεία αθλητικής τεχνολογίας.

Το ενδιαφέρον των δύο αστέρων για την Chelsea είναι απροσδόκητο, καθώς είναι γνωστό ότι ο Hamilton είναι οπαδός της Arsenal. Ωστόσο, αμφότεροι βρίσκονται εδώ και μερικές εβδομάδες σε συζητήσεις με την κοινοπραξία εταιρειών που ηγείται ο σερ Martin Broughton. Πρόκειται για έναν από τους τρεις επενδυτές που αναμένεται να κάνουν προσφορές για την ομάδα της Chelsea και μεταξύ των υποστηρικτών της είναι και ο πολιτικός (και πρώην δρομέας) Sebastian Coe.

Σύμφωνα με τα σχέδια της κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχουν οι Hamilton και Williams, η εταιρεία Harris Blitzer Sports & Entertainment (HBSE), την οποία ηγούνται οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι Josh Harris και Dave Blitzer, θα έχει τον έλεγχο της Chelsea, αν και θα πρέπει να πουλήσει τις λίγες μετοχές που έχει (από το 2015) στην αντίπαλη ομάδα Crystal Palace για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Οι ιδρυτές της HBSE έχουν επενδύσει σε περισσότερες από 6 ποδοσφαιρικές ομάδες (μεταξύ τους και η Real Salt Lake), ενώ είναι ιδιοκτήτρια της ομάδας μπάσκετ Philadelphia 76ers και της ομάδας χόκεϊ New Jersey Devils.

Lewis Hamilton

Άλλοι επενδυτές της κοινοπραξίας είναι η οικογένεια Rogers από τον Καναδά, στην οποία ανήκει μεγάλο μέρος της ομώνυμης εταιρείας MME και τηλεπικοινωνιών, ο John Arnold, ο οποίος ήταν πρόεδρος της προσπάθειας του Houston να αναλάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2026, η οικογένεια Tsai από την Ταϊβάν, ιδιοκτήτρια των ομάδων μπέιζμπολ Taipei Fubon Braves και Fubon Guardians και ο Κολομβιανός Alejandro Santo Domingo, κληρονόμος μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ζυθοποιίας του κόσμου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ποικιλομορφία των επενδυτών ήταν ένας από τους παράγοντες που έπεισε τον Lewis Hamilton και τη Serena Williams να εμπλακούν στο εγχείρημα. Αναφέρεται ότι ο Hamilton θα παίξει πιθανότατα ρόλο στα σχέδια της Chelsea να προωθήσει την κοινωνική πολυμορφία, ισότητα και ενσωμάτωση, αν η προσφορά της συγκεκριμένης κοινοπραξίας αποδειχθεί νικητήρια. Αυτή τη στιγμή αποτελεί το φαβορί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Η δεύτερη προσφορά έρχεται από τους δισεκατομμυριούχους Steve Pagliuca και Larry Tanenbaum και η τρίτη από τον Todd Boehly, συνιδιοκτήτη της ομάδας μπέιζμπολ LA Dodgers και θα έχει την οικονομική υποστήριξη της Clearlake Capital.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!