F1: Πρόστιμο 5.000 € στον Vettel για είσοδο στην πίστα με μοτοσικλέτα

O Sebastian Vettel δέχθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στο GP Αυστραλίας, επειδή χρησιμοποίησε τη μοτοσικλέτα ενός ανθρώπου της πίστας για να επιστρέψει, μέσω αυτής, στα pits.

F1: Πρόστιμο 5.000 € στον Vettel για είσοδο στην πίστα με μοτοσικλέτα

O Sebastian Vettel δέχθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στο GP Αυστραλίας, επειδή χρησιμοποίησε τη μοτοσικλέτα ενός ανθρώπου της πίστας για να επιστρέψει, μέσω αυτής, στα pits.

Η σημερινή δεν ήταν καλή ημέρα για τον Vettel. Ο Γερμανός επέστρεψε πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν ένα μήνα, καθώς είχε προσβληθεί από τον Covid-19 και έχασε τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν. Η επιστροφή του δεν ήταν η καλύτερη όμως, αφού αναγκάστηκε να παρκάρει το μονοθέσιο της Aston Martin στην πίστα, κατά τη διάρκεια των πρώτων ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Αυστραλίας, με καπνό να βγαίνει από τον κινητήρα. Η ομάδα προσπάθησε να αντικαταστήσει τη μονάδα ισχύος του Γερμανού εγκαίρως για τις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές, αλλά δεν τα κατάφερε. Συνεπώς, ο Vettel έχασε ολόκληρο το FP2.

Αφότου τελείωσε το FP1, για να επιστρέψει στα pits, ο Vettel δανείστηκε μια μοτοσικλέτα από έναν άνθρωπο της πίστας και εισήλθε στο σιρκουί. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η πίστα βρίσκεται υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας για πέντε λεπτά μετά τη λήξη των δοκιμών και απαγορεύεται να εισέρχονται οχήματα ή πεζοί σε αυτήν. Ωστόσο, ο κανονισμός δηλώνει ότι οι πιλότοι μπορούν να το κάνουν, εφόσον έχουν πάρει άδεια από άνθρωπο της πίστας.

Συνήθως, οι άνθρωποι της πίστας οδηγούν τις μοτοσικλέτες που μεταφέρουν μέσω των περιφερειακών διαδρόμων των εγκαταστάσεων τους πιλότους πίσω στα pits σε περίπτωση εγκατάλειψης. Ωστόσο, ο Vettel ήθελε να οδηγήσει ο ίδιος. Όπως δήλωσε ο Γερμανός: «Ρώτησα: Μπορώ να επιστρέψω; Μου είπαν ναι, μόλις τελειώσουν οι δοκιμές. Τότε ήρθε ένας άνθρωπος της πίστας με ένα scooter και μου είπε μπορείς να ανέβεις στο πίσω μέρος. Τον ρώτησα: Μπορώ να οδηγήσω; Γιατί προτιμώ να οδηγώ μόνος μου, και μου έδωσε το scooter. Είπα εντάξει, μου είπε ‘έφυγες’ και αυτό έκανα».

Ο Vettel κλήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιον των αγωνοδικών επί του ζητήματος, με την κατηγορία ότι εισήλθε στην πίστα χωρίς εξουσιοδότηση. Εντέλει, ο Γερμανός τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, διότι οι αγωνοδίκες αποφάνθηκαν ότι δεν είχε λάβει εξουσιοδότηση από τον άνθρωπο της πίστας να οδηγήσει τη μοτοσικλέτα. Στην απόφασή τους, ανέφεραν ότι ο Γερμανός πήρε τη μοτοσικλέτα αυτοβούλως, ενώ ο άνθρωπος της πίστας επικοινωνούσε με τη διεύθυνση αγώνων για να λάβει οδηγίες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!