F1: Εκτός GP Μπαχρέιν ο Sebastian Vettel

O Sebastian Vettel δε θα αγωνιστεί στο GP Μπαχρέιν, καθώς διαγνώστηκε με Covid-19. Tη θέση του θα πάρει ο Nico Hulkenberg.

F1: Εκτός GP Μπαχρέιν ο Sebastian Vettel

O Sebastian Vettel δε θα αγωνιστεί στο GP Μπαχρέιν, καθώς διαγνώστηκε με Covid-19. Tη θέση του θα πάρει ο Nico Hulkenberg.

O Γερμανός τετράκις Πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, δε θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν με την ομάδα της Aston Martin, καθώς διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Συνεπώς, τη θέση του στο cockpit της ομάδας θα πάρει ο 34χρονος συμπατριώτης του, Nico Hulkenberg, ο οποίος είναι ο εφεδρικός οδηγός της Aston Martin.

O Hulkenberg πραγματοποίησε την τελευταία του πλήρη σεζόν στη Formula 1 το 2019. Έκτοτε έχει κληθεί να αγωνιστεί σε τρία Grand Prix το 2020 (σε ένα εκ των οποίων δεν έκκίνησε καν λόγω προβλήματος) από την ομάδα του Silverstone, που τότε είχε την ονομασία Racing Point, αντικαθιστώντας τους οδηγούς της που είχαν προσβληθεί από Covid-19.

Συνεπώς, αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή του Hulkenberg σε αγώνα της Formula 1 από το Grand Prix Άιφελ στο Nurburgring το 2020. Ο Hulkenberg δεν έχει οδηγήσει το φετινό μονοθέσιο της Aston Martin παρά μόνο στον προσομοιωτή της ομάδας.

Δεν είναι γνωστό ακόμα αν ο Vettel θα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στο δεύτερο αγώνα της σεζόν, το GP Σαουδικής Αραβίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο (25-27 Μαρτίου) από αυτόν του Μπαχρέιν. Αυτή τη στιγμή ο Γερμανός βρίσκεται απομόνωση στην Ελβετία, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να χάσει το δεύτερο αγώνα της σεζόν.

O Vettel είναι ο δεύτερος οδηγός της Formula 1 που έχει προσβληθεί με Covid-19 μέσα σε λίγες ημέρες. Ο Daniel Ricciardo της McLaren αναγκάστηκε να χάσει τις δοκιμές του Μπαχρέιν για τον ίδιο λόγο, αλλά είναι πλέον αρνητικός στα τεστ και θα μπορεί να πάρει μέρος στον αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο. Αυτό δείχνει ότι ο κωρονοϊός είναι ακόμα ένας παράγοντας που οι οδηγοί δε θα πρέπει να ξεχνάνε, παρότι οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει τόσο στα paddock της Formula 1, όσο και παγκοσμίως.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!