O Flavio Briatore επιστρέφει στη Formula 1

O πρώην διευθυντής της Renault, Flavio Briatore, θα επιστρέψει στη Formula 1, ως πρεσβευτής του σπορ.

O Flavio Briatore επιστρέφει στη Formula 1

O πρώην διευθυντής της Renault, Flavio Briatore, θα επιστρέψει στη Formula 1, ως πρεσβευτής του σπορ.

Παρά το βεβαρυμένο παρελθόν του, ο Flavio Briatore θα επιστρέψει στα paddock της Formula 1, βοηθώντας στις δημόσιες σχέσεις του σπορ. Ο 71 ετών Ιταλός, είχε δεχθεί το 2009 από τη FIA ποινή αποκλεισμού από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, αρχικά εφ’ όρου ζωής, που στη συνέχεια μειώθηκε σε πενταετή, έπειτα από το σκάνδαλο του Grand Prix Σιγκαπούρης του 2008.

Σε εκείνο τον αγώνα, η Renault είχε διατάξει τον Nelsinho Piquet να προκαλέσει ατύχημα σε συγκεκριμένο σημείο της πίστας, όπου θα ήταν δύσκολη η απομάκρυνση του μονοθεσίου, σε συγκεκριμένο γύρο, για να ευνοηθεί η στρατηγική του team mate του, Fernando Alonso, με την παρέμβαση του αυτοκινήτου ασφαλείας. Ο Ισπανός κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα από τη 15η θέση και ο αγώνας έγινε γνωστός αργότερα ως το «στημένο» Grand Prix.

Ο ίδιος ο Briatore δημοσιοποίησε την είδηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, παραθέτοντας μια ανακοίνωση της FOA (Formula One Administration), το διοικητικό εργαλείο της Formula 1, στην οποία αναφέρεται: «Ο Flavio Briatore, με την ιδιότητά του ως πρεσβευτής της Formula 1 που υπηρετεί επί μακρόν, θα συνεχίσει να μας υποστηρίζει στην οικοδόμηση των σχέσεών μας με υφιστάμενους και δυνητικούς διοργανωτές και συνεργάτες και στην ανάπτυξη εμπορικών συνεργασιών ψυχαγωγίας, καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε αυτό το απίστευτο σπορ».

Ο Flavio Briatore ανέφερε στην εν λόγω ανάρτηση: «Είναι χαρά και τιμή μου που μπορώ να συνεχίσω να υποστηρίζω την εμπορική και ψυχαγωγική ανάπτυξη της F1, του αθλήματος που αγαπώ και που αποτέλεσε τόσο σημαντικό μέρος της επαγγελματικής μου ζωής».

Οι πρώτες φήμες περί επιστροφής του Briatore στη Formula 1 ξεκίνησαν τον Οκτώβριο, όταν ο Ιταλός ανήρτησε ένα βίντεο μαζί με τον πρόεδρο και CEO της F1 (καθώς και συμπατριώτη του), Stefano Domenicali, όπου είχε υποσχεθεί να φέρει «περισσότερο πάθος» στη Formula 1. Ο ρόλος του αναμένεται να περιλαμβάνει της φιλοξενείας πολυτελείας στις πίστες της F1.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!