H Mustang θα λάβει μέρος σε αγώνες GT3!

Η αρχή θα γίνει στις 24 Ώρες της Daytona το 2024

H Mustang θα λάβει μέρος σε αγώνες GT3!

Η αρχή θα γίνει στις 24 Ώρες της Daytona το 2024

Στα πρωταθλήματα αντοχής και συγκεκριμένα στην κατηγορία GT3 επιστρέφει η Ford, προετοιμάζοντας την αγωνιστική εκδοχή της Mustang. Αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ford Performance με την Multimatic Motorsports, η Mustang GT3 IMSA θα συμμετέχει στους αγώνες τόσο με την εργοστασιακή ομάδα της Ford όσο και ως αυτοκίνητο για ιδιώτες.

Η Mustang GT3 θα λάβει μέρος το 2024 στο πρωτάθλημα IMSA (International Motor Sports Association, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι 24 Ώρες της Daytona. Όπως ανακοίνωσε η Ford, ένας από δοκιμαστές οδηγούς που θα εξελίξουν την αγωνιστική Mustang είναι ο Joey Hand, νικητής στις 24 Ώρες του Le Mans το 2016 με το Ford GT στην κατηγορία GTE Pro.

Κάτω από το καπό της Mustang GT3 θα βρίσκεται η αγωνιστική έκδοση του 5λιτρου V8 κινητήρα. Όπως ανακοινώθηκε, τον αγωνιστικό κινητήρα θα κατασκευάζει στην Αγγλία η M-Sport, ο οίκος που έχει αναλάβει την συμμετοχή της Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που διευρύνουμε τη συνεργασία μας με την Ford, μετά τα πολύ επιτυχημένα 25 χρόνια στο WRC. Η M-Sport έχει σημαντική εμπειρία από αγώνες σε πίστες, ιδίως από το πρόγραμμα GT3 που χρησιμοποιούσε έναν εξελιγμένο από εμάς V8 κινητήρα”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης της M-Sport, Malcom Wilson.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!