Επιτέλους μια γυναίκα!

Από το μακρινό 1997 είχαμε ένα δούμε γυναίκα στην πρώτη θέση αγώνα του WRC, αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο ρεκόρ του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο

Επιτέλους μια γυναίκα!

Από το μακρινό 1997 είχαμε ένα δούμε γυναίκα στην πρώτη θέση αγώνα του WRC, αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο ρεκόρ του φετινού Ράλλυ Μόντε Κάρλο

H Isabelle Galmiche, η συνοδηγός του Sebastien Loeb στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ενός αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ από τo 1997. Τότε, η Fabrizia Pons, είχε κερδίσει τον ίδιο αγώνα, στο πλευρό του Piero Liatti. Για την Pons αυτή ήταν η τελευταία της νίκη σε αγώνα που προσμετρά στο WRC, ενώ είχε άλλες τέσσερις το 1981 και το 1982 δίπλα στην Michele Mouton. Μια από αυτές ήταν στο «δικό μας» Ράλλυ Ακρόπολις» πριν από 40 χρόνια.

Η 50χρονη Galmiche είναι δασκάλα μαθηματικών και συμμετέχει ανελλιπώς σε ράλλυ, ως συνοδηγός, από το 1995. Μετρά 229 εκκινήσεις και 11 νίκες, όμως αυτή ήταν η πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η συνεργασία της με τον 47χρονο Loeb άρχισε το 2011, με τη Galmiche να συμμετέχει σε πολλές δοκιμές εξέλιξης. Όμως σίγουρα κανείς τους δεν θα φανταζόταν ότι το 2022, με αυτή τη νίκη τους, θα κατέρριπταν δύο ρεκόρ, αφού έγιναν ο γηραιότερος οδηγός νικητής WRC και η γηραιότερη συνοδηγός νικήτρια WRC.

Το γαλλικό πλήρωμα κέρδισε 6 ειδικές διαδρομές του αγώνα, οδηγώντας ένα Ford Puma Rally1 και επικράτησε των συμπατριωτών του Sebastien Ogier – Benjamin Veillas με Toyota GR Yaris. Οι δύο συνονόματοι έχουν από 8 νίκες στο Monte Carlo ενώ συνολικά έχουν κερδίσει 17 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ράλλυ, 9 ο Loeb και 8 ο Ogier. Επιπλέον ο Loeb έχει καταφέρει να βρεθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τρεiς διαφορετικές δεκαετίες και να γίνει ο πρώτος νικητής της νέας, υβριδικής εποχής του WRC.

Η 80η νίκη του Loeb σημειώθηκε μόλις 9 ημέρες μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο διάρκειας 14 ημερών Ράλλυ Ντακάρ. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ανάποδη τούμπα που έκανε ο Γάλλος πάνω στη ράμπα του τερματισμού πανηγυρίζοντας τη νίκη του, καθόλου δεν παραπέμπουν στον τίτλο του «γηραιότερου».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!