Το πράσινο φως στο υβριδικά αυτοκίνητα του WRC: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι θεατές

Στη νέα εποχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ τα αγωνιστικά αυτοκίνητα είναι πιο δυνατά, όμως κρύβουν και κινδύνους

Το πράσινο φως στο υβριδικά αυτοκίνητα του WRC: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι θεατές

Στη νέα εποχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ τα αγωνιστικά αυτοκίνητα είναι πιο δυνατά, όμως κρύβουν και κινδύνους

Στην τηλεοπτική μετάδοση αλλά και φωτογραφίες από τις βραδινές ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, θα προσέξατε τα πράσινα φώτα στο πάνω μέρος του παρμπρίζ αλλά και στα πλαϊνά παράθυρα των αγωνιστικών αυτοκινήτων. Όπως επίσης τα αυτοκόλλητα με τα γράμματα “ΗΥ”. Τι σημαίνουν και τι πρέπει να γνωρίζουν οι θεατές που θα βρεθούν στους 13 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος; Θυμίζουμε ότι το Ράλλυ Ακρόπολις θα διεξαχθεί φέτος από τις 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Όλα τα αυτοκίνητα Rally1 διαθέτουν πλέον υβριδικά ηλεκτρικά συστήματα κίνησης με ρεύμα υψηλής τάσης. Έτσι, σε περίπτωση εξόδου από το δρόμο κανείς δε πρέπει να το πλησιάσει αν δεν βεβαιωθεί ότι είναι αναμμένο το σταθερό πράσινο φως στο παρμπρίζ και τα δύο πίσω πλαϊνά παράθυρα.

Σε περίπτωση που δεν είναι αναμμένο κάποιο φως ή είναι αναμμένο το κόκκινο και ακούγεται ο συναγερμός, οι θεατές πρέπει να μείνουν μακριά από το αυτοκίνητο και σε καμία περίπτωση να μην το αγγίξουν. Ακόμα και αν υπάρχει τραυματισμός. Όμως, μην ξεχνάμε ότι οι οργανωτές παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τα γεγονότα, από κάμερες μέσα στα αυτοκίνητα, επομένως η κατάλληλη βοήθεια θα φτάσει το συντομότερο δυνατόν.

Όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally1 που κατασκευάστηκαν από την Hyundai Motorsport, την M-Sport Ford World Rally Team και την Toyota Gazoo Racing φέρουν ένα μεγάλο ευδιάκριτο «HY» και στις δύο πόρτες αντί του αριθμού συμμετοχής. Το «HY», που υποδηλώνει την υβριδική κίνηση, είναι λευκό πάνω σε κόκκινο φόντο. Ο αριθμός συμμετοχής βρίσκεται στα πλαϊνά παράθυρα.

Το πλοηγό αυτοκίνητο με τον αριθμό «0», το οποίο περνά από τις ειδικές διαδρομές πριν από το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο, συμμετέχει επίσης στην καμπάνια διάδοσης των οδηγιών ασφαλείας. Είναι εξοπλισμένο με ένα μαύρο και πράσινο πάνελ που γράφει «πράσινο φως = ασφαλής προσέγγιση» στη μία πλευρά και στην άλλη πλευρά έχει το «HY».

Όλα τα αυτοκίνητα Rally1 πρέπει να έχουν δύο ζευγάρια γάντια κατηγορίας 0 ικανά να αντέχουν 1.000V, τα οποία πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα από τον οδηγό και τον συνοδηγό ώστε να τους βοηθήσουν να εκκενώσουν το αυτοκίνητό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!