Όπως συνηθίζεται, την Πρωτοχρονιά αρχίζει το Ράλλυ Ντακάρ, ο δυσκολότερος off road αγώνας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παλαιότερα γνωστό ως Παρίσι-Ντακάρ, το ράλλυ υποβάλλει σε εξαντλητικές δοκιμασίες αγωνιζόμενους και οχήματα, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου έχουν καταγραφεί θάνατοι αθλητών και θεατών.
Ο φετινός αγώνας φιλοξενείται και πάλι στη Σαουδική Αραβία. Το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2022 οι αγωνιζόμενοι ξεκίνησαν από τη Jeddah και μετά από την κατατακτήρια ειδική διαδρομή (μήκους 19 χλμ), έφθασαν στο Hail όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή εκκίνησης.
Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Nasser Al-Attiyah, εργοστασιακός οδηγός της Toyota, με 10 λεπτά και 56”. Ακολούθησαν ο Carlos Sainz (Audi), με 11:08, oι Henk Lategan (Toyota) και Brian Baragwanath (Century Racing), αμφότεροι με 11:32 και ο Sebastien Loeb (Bahraid Raid Xtreme) με 11:33.
- Citroen e-C3 Urban: Προσιτή ηλεκτροκίνηση, από 17.700 ευρώ
- Zeekr 7GT: Πρακτικό shooting brake με επιδόσεις supercar και αυτονομία έως 655 χιλιόμετρα
- Skoda Elroq: Nέα εποχή ηλεκτροκίνησης, με αυτονομία έως 717 χιλιόμετρα
- Nissan Micra: Για πρώτη φορά αποκλειστικά ηλεκτρικό με έως 416 χλμ. αυτονομίας
- MINI Aceman: Ηλεκτρικές επιδόσεις και χαρακτήρας MINI με έως 218 ίππους
Δείτε στο ακόλουθο video όλες τις λεπτομέρειες του φετινού Ράλλυ Ντακάρ.