Οι δύο Έλληνες νικητές του θεσμού FIA Rally Star

Κέρδισαν τo εισιτήριο για τον Ευρωπαϊκό Τελικό που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου στη Γερμανία

Οι δύο Έλληνες νικητές του θεσμού FIA Rally Star

Κέρδισαν τo εισιτήριο για τον Ευρωπαϊκό Τελικό που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου στη Γερμανία

Η 21χρονη Μαριαλένα Παυλή και ο 23χρονος Γρηγόρης Εμμανουήλ αναδείχθηκαν μέσα από την πρώτη φάση του θεσμού FIA Rally Star που διοργανώθηκε στη χώρα μας και κέρδισαν τo εισιτήριο για τον Ευρωπαϊκό Τελικό που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου στη Γερμανία. O θεσμός FIA Rally Star διοργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου σε συνεργασία με τα μέλη της σε όλο τον κόσμο με στόχο την ανάδειξη ταλαντούχων νεαρών οδηγών από όλο τον κόσμο για να αποτελέσουν την επόμενη γενιά των κορυφαίων οδηγών του WRC.

Η Ford Motor Ελλάς αποτέλεσε τον βασικό υποστηρικτή στη χώρα μας του νεοσύστατου θεσμού, διαθέτοντας τα απαραίτητα Puma 1.0 EcoBoost Hybrid, με τα οποία 30 νέοι Έλληνες οδηγοί ηλικίας 18 έως 26 ετών διαγωνίστηκαν επί ίσοις όροις στην πρώτη φάση του διαγωνισμού και στη δοκιμασία «Slalom Challenge» που έλαβε χώρα την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης».

Τι είναι το FIA Rally Star

Με το FIA Rally Star, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο να δημιουργήσει μια αξιόπιστη «πλατφόρμα ανίχνευσης» νέων ταλέντων, τα οποία εν συνεχεία θα εκπαιδευτούν κατάλληλα ώστε να πρωταγωνιστήσουν στο εγγύς μέλλον στο διεθνή αγωνιστικό στίβο του WRC. Σε αυτό το πλαίσιο, οι κατά τόπους Ομοσπονδίες, καλούνται να δημιουργήσουν σε εθνικό επίπεδο τις δικές τους εκδηλώσεις-αγωνίσματα, από τα οποία θα αναδειχτούν οι οδηγοί που θα περάσουν στην επόμενη φάση, η οποία περιλαμβάνει έξι τελικούς που θα λάβουν χώρα, υπό την αιγίδα πάντα της FIA, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική, Αφρική, Ασία-Ειρηνικό, Λατινική Αμερική και Βόρεια Αμερική.

Οι νικητές από κάθε ήπειρο και η καλύτερη γυναίκα οδηγός, θα κερδίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο, για την αμέσως επόμενη φάση. Έπειτα, οι επτά νέοι οδηγοί που θα προκύψουν θα λάβουν το 2022 εκτενή εκπαίδευση διάρκειας μιας σεζόν, με συμμετοχή σε τουλάχιστον έξι αγώνες με Ford Fiesta Rally3 της M-Sport. Στο τέλος, οι 4 πιο ταλαντούχοι οδηγοί και τουλάχιστον μία κοπέλα, θα λάβουν μέρος στο Junior WRC του 2023.

Το 2024 οι καλύτεροι τρεις οδηγοί θα συνεχίσουν στο πρωτάθλημα FIA Junior WRC με τον νικητή να συμμετέχει την αμέσως επόμενη χρονιά στο WRC3 με αγωνιστικό αυτοκίνητο της κατηγορίας Rally2. Στη χώρα μας, την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!