Hamilton ή Verstappen; Τα σενάρια για το φινάλε της σεζόν στη Formula 1

Το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι αναμένεται συναρσπαστικό

Hamilton ή Verstappen; Τα σενάρια για το φινάλε της σεζόν στη Formula 1

Το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι αναμένεται συναρσπαστικό

Η νίκη του Lewis Hamilton με ταχύτερο γύρο στη Σαουδική Αραβία και η δεύτερη θέση του Max Verstappen, έφερε τους δύο διεκδικητές του τίτλου ισόβαθμους. Όλα πλέον θα κριθούν στο Άμπου Ντάμπι την προσεχή Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου. Και ενώ έχουν από 369,5 βαθμούς, ο οδηγός της Red Bull Racing διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα, αυτό της ισοβαθμίας.

Με 9 νίκες φέτος έναντι 8 του Hamilton, ο Verstappen θα αναδειχθεί νικητής στην περίπτωση που υπάρξει ισοβαθμία και μετά το τέλος του αγώνα στο Άμπου Ντάμπι. Για να συμβεί αυτό, προϋπόθεση είναι βέβαια ότι κανένας από τους δύο δεν θα κερδίσει. Για να ισοβαθμήσουν θα πρέπει π.χ. είτε και οι δύο να μείνουν εκτός βαθμών, είτε ο ένας να τερματίσει 9ος (2 βαθμοί) και ο άλλος 10ος (1 βαθμός) + τον ταχύτερο γύρο. 

Σε περίπτωση που είτε ο Hamilton είτε ο Verstappen δει πρώτος την καρό σημαία, τότε στέφεται αυτόματα πρωταθλητής. Θα είναι ο 8ος τίτλος για τον Βρετανό (θα ξεπεράσει τους 7 του Michael Schumacher) και ο πρώτος του Ολλανδού.

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσουν η Mercedes-AMG Petronas και η Red Bull Racing, αλλά και η απόδοση των δεύτερων οδηγών, Valtteri Bottas και Sergio Perez.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!