Αιχμές Hamilton για τον Bottas: “Άφησε ανοικτή την πόρτα στον Verstappen”

Όλα χάθηκαν για τον Βρετανό οδηγό της Mercedes-AMG στα πρώτα μέτρα του GP Μεξικού

Αιχμές Hamilton για τον Bottas: “Άφησε ανοικτή την πόρτα στον Verstappen”

Όλα χάθηκαν για τον Βρετανό οδηγό της Mercedes-AMG στα πρώτα μέτρα του GP Μεξικού

Μπορεί στους τελευταίους γύρους να αντιστάθηκε με επιτυχία στον Sergio Perez, ο οποίος ήταν ταχύτερος και με πιο φρέσκα ελαστικά, όμως ο Lewis Hamilton δεν έφυγε ικανοποιημένος από το Μεξικό. Είδε τη διαφορά που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο Max Verstappen να αυξάνεται στους 19 βαθμούς, με μόλις τέσσερα Grand Prix να απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο στόχος της κατάκτησης του όγδοου παγκόσμιου τίτλου δείχνει να απομακρύνεται για τον Βρετανό οδηγό της Mercedes-AMG, ο οποίος ανέλυσε τα όσα συνέβησαν στα πρώτα μέτρα του αγώνα, μέχρι τη στροφή 1. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του είχε κάνει το 1-2 στις κατατακτήριες, με τον Valtteri Bottas στην pole position και τον ίδιο δίπλα του, αλλά στην ακάθαρτη πλευρά της ευθείας. Ο δε Verstappen, ξεκίνησε πίσω από τον Bottas.

“Είχα φανταστεί διαφορετικά την εξέλιξη, υπό την έννοια ότι ο Valtteri θα έκανε καλύτερη εκκίνηση και εγώ θα προσπαθούσα να μπω στο tow του, όμως βρέθηκα δίπλα του, κάτι θετικό. Κάλυπτα τη δική μου πλευρά της πίστας, προσπαθώντας να κρατήσω πίσω μου όποια Red Bull έβλεπα στους καθρέπτες”, δήλωσε ο Hamilton. “Θεωρούσα ότι ο Valtteri θα έκανε το ίδιο, όμως άφησε ανοικτή την… πόρτα για τον Max. Ο τελευταίος ήταν στην αγωνιστική γραμμή, οπότε φρέναρε εκπληκτικά για την πρώτη στροφή. Εγώ ήμουν στην εσωτερική, στην ακάθαρτη πλευρά της πίστας και δεν είχα καμία ελπίδα”.

Ο Hamilton αναγνώρισε ότι παρά το 1-2 στις κατατακτήριες, η Mercedes-AMG δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό της Red Bull Racing. “Tα μονοθέσιά τους ήταν ξεκάθαρα ανώτερα το τριήμερο και ουσιαστικά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Έδωσα ό,τι είχα και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να κρατήσω τουλάχιστον τη 2η θέση”.

Το πρωτάθλημα της F1 συνεχίζεται το τριήμερο 12-14 Νοεμβρίου με το GP της Βραζιλίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!