Τέλος εποχής για τον Kazuki Nakajima στους αγώνες αντοχής

Ένας από τους πιο πετυχημένους οδηγούς στο WEC, αποχωρεί από την ομάδα της Toyota στο τέλος της σεζόν

Τέλος εποχής για τον Kazuki Nakajima στους αγώνες αντοχής

Ένας από τους πιο πετυχημένους οδηγούς στο WEC, αποχωρεί από την ομάδα της Toyota στο τέλος της σεζόν

Ο τελευταίος αγώνας της φετινής σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) της FIA θα αποτελέσει το “αντίο” του Kazuki Nakajima στο θεσμό αλλά και στην Toyota Gazoo Racing. Το προσεχές Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ο Nakajima θα συμμετάσχει στις 8 ώρες του Μπαχρέιν, ρίχνοντας… τίτλους τέλους στην μακρά καριέρα του στο WEC με τα χρώματα της Toyota. O 36χρονος Ιάπωνας οδηγός είχε λάβει επίσης μέρος σε 36 Grand Prix της Formula 1 από το 2007 έως το 2009, με την ομάδα της Williams-Toyota.

Στην κοινή του πορεία με την Toyota Gazoo Racing από τις δοκιμές του TS030 HYBRID τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι και τώρα, ο Nakajime μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες στις 24 Ώρες του Le Mans, το 2018, το 2019 και το 2020 και συνολικά 16 νίκες σε 58 συμμετοχές του σε αγώνες του WEC. Μάλιστα τη σεζόν 2018-2019 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο WEC, μαζί με τους Sebastien Buemi και Fernando Alonso. Στο φετινό πρωτάθλημα του WEC βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με #8 GR010 HYBRID και team mates τους Buemi και Brendon Hartley, σε απόσταση 15 βαθμών από την κορυφή.

Σε ανακοίνωσή της, η Toyota Gazoo Racing ευχαριστεί τον Nakajima για τη δεκαετή του συνεισφορά στις επιτυχίες της ομάδας και εκφράζει την ελπίδα ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει στη διαδικασία εξέλιξης μελλοντικών αγωνιστικών αυτοκινήτων. “Έχω τόσες πολλές αναμνήσεις από την παρουσία μου στην ομάδα, η οποία αποτέλεσε την οικογένειά μου σε δύσκολες και χαρούμενες στιγμές”, σχολίασε ο Nakajima. Το 2022 αναμένεται να αγωνιστεί στην πατρίδα του, στα πρωταθλήματα Super Formula και SUPER GT, ενώ ως επικρατέστερος διάδοχός του στο WEC φέρεται ο Ιάπωνας Ryo Hirakawa.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!