Το Wrangler 4xe νικητής του Rebelle Rally

Για πρώτη φορά εξηλεκτρισμένο αυτοκίνητο κερδίζει τον αγώνα

Το Wrangler 4xe νικητής του Rebelle Rally

Για πρώτη φορά εξηλεκτρισμένο αυτοκίνητο κερδίζει τον αγώνα

Το νέο Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Rebelle Rally με πλήρωμα τις κυρίες Nena Barlow και Teralin Petereit και έγινε το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο που καταφέρνει αυτό το επίτευγμα στην ιστορία του θεσμού. Καλύπτοντας σχεδόν 2.250 χιλιόμετρα σε εκτός δρόμου διαδρομές στην California και τη Nevada, το Rebelle Rally, στο οποίο συμμετέχουν αποκλειστικά γυναίκες, είναι η απόλυτη δοκιμασία για εκτός δρόμου οχήματα που δεν έχουν καμία μηχανική μετατροπή, αλλά και για τα πληρώματα τους, τα οποία δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους κανένα ηλεκτρονικό σύστημα πλοήγησης.

Πίσω από το Wrangler 4xe που κέρδισε, βρέθηκε ακόμα ένα ίδιο μοντέλο με πλήρωμα την κ. Christine Benzie και την κόρη της Emily και στην 3η θέση τερμάτισε ένα συμβατικό Wrangler, ενώ στην πρώτη δεκάδα βρέθηκαν συνολικά 5 πληρώματα με αυτοκίνητα της Jeep. Οι νικήτριες Nena Barlow και Teralin Petereit της ομάδας 4xEventure, αξιοποίησαν στο έπακρο τις δυνατότητες του Wrangler 4xe, του οποίου το υβριδικό σύστημα αποδίδει 380 ίππους και 637 Nm ροπής, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα κίνησης, ακόμα στους τέσσερις τροχούς, αμιγώς ηλεκτρικά.

«Η φετινή διαδρομή ήταν η δυσκολότερη που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ στην ιστορία του αγώνα, αλλά το Wrangler 4xe έκανε τα πράγματα εύκολο για εμάς», σημείωσε η κ. Barlow. «Ανεβήκαμε τους αμμόλοφους και περάσαμε μέσα από κακοτράχαλα μονοπάτια με ιδιαίτερη ευκολία, ενώ είχαμε άπλετη δύναμη κάθε στιγμή».

Η δεύτερη θέση ήταν οικογενειακή υπόθεση, με τις κυρίες Christine (μητέρα) και Emily (κόρη) Benzie, να οδηγούν το Jeep Wrangler Rubicon 4xe στην τρίτη συμμετοχή τους στο Rebelle Rally.

«Ήταν πραγματική απόλαυση να οδηγείς το Rubicon 4xe στο ράλλυ», ανέφερε η κ. Emily Benzie. «Η ανάρτηση απορροφούσε τους κραδασμούς ακόμα και από τις πιο δύσκολες επιφάνειες που αντιμετωπίσαμε. Την τρίτη μέρα μάλιστα, για να απολαύσουμε τη θέα στο Titus Canyon της Death Valley, ανοίξαμε την υφασμάτινη οροφή. Ευτυχώς ο ηλεκτρικός μηχανισμός της λειτουργεί και εν κινήσει και έτσι δεν χάσαμε καθόλου χρόνο. Την τελευταία ημέρα, η ροπή του υβριδικού συστήματος σε συνδυασμό με το 8αρι αυτόματο κιβώτιο μας επέτρεψε να περάσουμε με άνεση του αμμόλοφους του Glamis».

Το βασικό χαρακτηριστικό του Rebelle Rally, εκτός από την αποκλειστική συμμετοχή γυναικείων πληρωμάτων, είναι το γεγονός ότι το οχήματα που συμμετέχουν δεν επιτρέπει να έχουν μηχανικές παρεμβάσεις σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής. Από την περσινή χρονιά, ο αγώνας υποδέχθηκε και εξηλεκτρισμένα οχήματα (αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά διαφόρων τύπων), με το Plug-in Hybrid Jeep Wrangler 4xe να συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!