Αγώνας με το Plug-in Υβριδικό Wrangler 4xe αποκλειστικά για γυναίκες

Το Wrangler 4xe έκανε την πρεμιέρα του στους αγώνες, συμμετέχοντας στο Rebelle Rally αντοχής που γίνεται στην Αμερική και στο οποίο οι οδηγοί είναι αποκλειστικά γυναίκες

Αγώνας με το Plug-in Υβριδικό Wrangler 4xe αποκλειστικά για γυναίκες

Το Wrangler 4xe έκανε την πρεμιέρα του στους αγώνες, συμμετέχοντας στο Rebelle Rally αντοχής που γίνεται στην Αμερική και στο οποίο οι οδηγοί είναι αποκλειστικά γυναίκες

Στο 6ο Rebelle Rally θα κάνει την πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση το νέο Plug-in υβριδικό Jeep  Wrangler 4xe. Πρόκειται για έναν μαραθώνιο αγώνα, off road, 2.250χλμ. στη Νεβάδα και στην Καλιφόρνια. Τα πληρώματα που συμμετέχουν είναι αποκλειστικά γυναικεία και για την πλοήγηση έχουν στη διάθεσή τους μόνο χάρτες και πυξίδα, ενώ απαγορεύεται η χρήση GPS ή οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής πλοήγησης. Ο βαθμός δυσκολίας του Rebelle Rally ανεβαίνει περισσότερο από το γεγονός ότι τα οχήματα που λαμβάνουν μέρος είναι παραγωγής, με την οκταήμερη περιπέτεια να θεωρείται στην Αμερική μια πραγματική δοκιμασία για ανθρώπους και μηχανές.

Η Jeep έχει κερδίσει 4 από τα 5 Rebelle Rally που έχουν διοργανωθεί μέχρι σήμερα, έτσι το Wrangler 4xe θα έχει να υπερασπιστεί μια «βαριά» κληρονομιά στο θεσμό. Συνολικά 18 ομάδες, σχεδόν το 1/3 των συνολικών συμμετοχών, χρησιμοποιούν ένα μοντέλο της Jeep για τον αγώνα, ενώ τρία εργοστασιακά Wrangler 4xe με τις Nena Barlow/Teralin Petereit, Christine και Emily Benzie και Shandiina Peters/Racquel Black, θα αγωνιστούν με στόχο τη νίκη.

Με υβριδικό σύστημα που αποτελείται από έναν 2λιτρο turbo κινητήρα και δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 380 ίππων και 637 Nm ροπής, το Wrangler 4xe, διαθέτει το σύστημα τετρακίνησης που χρησιμοποιούν και οι συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου. Έχει δυνατότητα υπέρβασης υδάτινου κολλήματος 72εκ., δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά ακόμα και με μετάδοση και στους τέσσερις τροχούς και μεγάλη αυτονομία.

«Αναφερόμαστε στο Rebelle Rally ως το απόλυτο πεδίο δοκιμών για τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα», σημείωσε η κ. Emily Miller, δημιουργός και οργανωτής του Rebelle Rally. «Όταν ξεκινήσαμε το 2016 είχαμε δύο στόχους: να δημιουργήσουμε την απόλυτη εκτός δρόμου δοκιμασία μόνο για γυναίκες και παράλληλα ένα θεσμό που θα δείχνει πόσο ικανά μπορούν να είναι τα αυτοκίνητα παραγωγής σε αυτές τις συνθήκες».

Η Jeep, με τα Renegade 4xe, Compass 4xe και Wrangler 4xe, ήδη προσφέρει μια ευρεία γκάμα εξηλεκτρισμένων SUV, η οποία θα συμπληρωθεί με την έλευση στην Ευρώπη και του νέου Grand Cherokee 4xe το 2022.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!