Και η Cadillac “κατεβαίνει” στις 24 Ώρες του Le Mans!

Η αμερικάνικη εταιρεία θα συμμετέχει από το 2023 στην κατηγορία πρωτοτύπων LMDh

Και η Cadillac “κατεβαίνει” στις 24 Ώρες του Le Mans!

Η αμερικάνικη εταιρεία θα συμμετέχει από το 2023 στην κατηγορία πρωτοτύπων LMDh

Η Cadillac προσθέτει το όνομά της στην λίστα των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες αντοχής, με πρωτότυπο της νέας, υβριδικής, κατηγορίας LMDh. Μετά λοιπόν τις Audi, BMW, Porsche και η Cadillac ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος το 2023 στην νέα κατηγορία LMDh (Le Mans Daytona hybrid) των αγώνων αντοχής.

Η αμερικάνικη εταιρεία θα αγωνιστεί στους θεσμούς IMSA WeatherTech SportsCar Championship αλλά και στο πρωτάθλημα WRC, που περιλαμβάνει το θρυλικό αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans. Όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου, με το πρωτότυπο τέταρτης γενιάς Cadillac V-Series θα κυνηγήσει τη νίκη και στη γενική κατάταξη.

Η αγωνιστική πρεμιέρα του πρωτότυπου Cadillac LMDh-V.R θα γίνει τον Ιανουάριο του 2023 στις 24 ώρες της Daytona. Η νέα υβριδική κατηγορία αντικαθιστά την τωρινή DPi και τα αυτοκίνητα θα βασίζονται σε στάνταρ πλαίσιο και προδιαγραφές του υβριδικού συστήματος, όμως θα ξεχωρίζουν όσον αφορά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τη σχεδίαση του αμαξώματος.

Η Cadillac LMDh-V.R αποτελεί προϊόν συνεργασίας της GM Design και της Dallara. Στο αγωνιστικό πρόγραμμα συμμετέχουν η Chip Ganassi Racing και η Action Express Racing.

Δείτε το video για την τελευταία δραματική ώρα στις 24 ώρες του Le Mans

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!