Τα πρώτα αυτοκίνητα 6 οδηγών της Formula 1

Δείτε ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο των Max Verstappen, Charles Leclerc, Sebastien Vettel, George Russell, Yuki Tsunoda και Kimi Raikkonen.

Τα πρώτα αυτοκίνητα 6 οδηγών της Formula 1

Δείτε ποιο ήταν το πρώτο αυτοκίνητο των Max Verstappen, Charles Leclerc, Sebastien Vettel, George Russell, Yuki Tsunoda και Kimi Raikkonen.

Max Verstappen

Ο απόλυτος κυρίαρχος στη Formula 1 τα τελευταία χρόνια ήταν ανέκαθεν γρήγορος και στο δρόμο. Το πρώτο αυτοκίνητο του Max Verstappen ήταν ένα Renault Clio RS. Το γαλλικό hot hatch είχε έναν 1.6άρη turbo κινητήρα που απέδιδε 197 ίππους και συνδυαζόταν με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Ολλανδός ξεκίνησε την καριέρα του στην F1 με την Toro Rosso όταν εκείνη έτρεχε με κινητήρες Renault.

Charles Leclerc

Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari ξεκίνησε να οδηγεί με το FIAT 500 του 1969 που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Μεγαλώνοντας, παρότι μπήκε στον μαγικό κόσμο της Formula 1 και των supercars του Μαρανέλο, δεν έχανε την ευκαιρία να οδηγεί το λευκό κλασικό Πεντακοσαράκι. Είχε μάλιστα γυρίσει κάποια στιγμή μαζί του και ένα video όπου εξηγούσε τη διαδρομή του σιρκουί στο Μονακό.

Sebastien Vettel

Το πρώτο αυτοκίνητο του 4 φορές πρωταθλητή της Formula 1 ήταν μια BMW X3. Καθόλου τυχαία, μιας και την εποχή που ο Γερμανός πιλότος πήρες δίπλωμα οδήγησης, ήταν εργοστασιακός οδηγός της BMW. Θυμίζουμε πως ο Vettel κέρδισε το πρωτάθλημα Formula BMW ADAC το 2004 και το 2006 έγινε ο τρίτος οδηγός της ομάδας BMW Sauber F1.

George Russell

Ο αστέρας της Mercedes-AMG F1 θυμάται με χιούμορ το πρώτο του αυτοκίνητο. Ήταν ένα Volkswagen Polo με μόλις 60 ίππους. Όπως λέει ο ίδιος, ήταν τόσο αργό που το οδηγούσε παντού με το γκάζι στο πάτωμα, χωρίς να φοβάται ιδιαίτερα για το όριο ταχύτητας στους δρόμους…

Yuki Tsunoda

Ο Ιάπωνας οδηγός της Racing Bulls (όπως μετονομάστηκε από φέτος ηAlpha Tauri) επέλεξε ένα εμβληματικό ρόουντστερ της Honda ως πρώτο του αυτοκίνητο: το S2000. Θυμίζουμε πως το σπορ αυτό μοντέλο είχε 2λιτρο κινητήρα με ισχύ 240 ίππων, δηλαδή μια αναλογία 120 PS/λίτρο, απόδοση που αποτελούσε για πολλά χρόνια ρεκόρ για ατμοσφαιρικό μοτέρ.

Kimi Raikkonen

Όταν σε κάποια συνέντευξή του ο Kimi ρωτήθηκε ποιο ήταν το πρώτο του αυτοκίνητο, στάθηκε σκεπτικός για ένα δευτερόλεπτο μπροστά στο μικρόφωνο, πριν απαντήσει με την αφοπλιστική του μα και αξιαγάπητη ειλικρίνεια, μονολεκτικά: Lada!

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!