Extreme E-Jeddah: Τα highlights του πρώτου γύρου της σεζόν

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το τους δύο αγώνες στον εναρκτήριο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος off road με ηλεκτρικά οχήματα της Extreme E.

H 4η σεζόν του Extreme E και η τελευταία που θα διεξαχθεί με ηλεκτρικά off road οχήματα, πριν το Πρωτάθλημα περάσει σε κινητήρες υδρογόνου καυσίμου το 2025 (και θα μετονομαστεί σε Extreme H), ξεκίνησε αυτό το Σαββατοκύριακο με ένα διπλό αγώνα στη Jeddah της Σαουδικής Αραβίας, αλλά από το grid απουσιάζει πλέον η ομάδα του 7 φορές Πρωταθλητή της Formula 1, Lewis Hamilton.

H ομάδα που κατέκτησε τον τίτλο πέρυσι στο Extreme E, του Nico Rosberg (Πρωταθλητή F1 το 2016) εξασφάλισε μια δραματική νίκη στον 1ο γύρο της σεζόν, επικρατώντας σε μια απίστευτη μάχη με τους οδηγούς της McLaren στο Desert X Prix.

Σε έναν αγώνα που περιελάμβανε πολλές εναλλαγές για την πρωτοπορία, οι Johan Kristoffersson και Mikaela Ahlin-Kottulinsky της Rosberg X Racing (RXR) ήταν αυτοί που στέφθηκαν νικητές στη μάχη με τους οδηγούς της McLaren, Mattias Ekstrom και Cristina Gutierrez, με διαφορά μόλις 0,167 δευτερολέπτων.

Η ομάδα της Veloce συμπλήρωσε το βάθρο, με την ομάδα του 4 φορές νικητή του Ράλλυ Ντακάρ, Carlos Sainz Sr να τερματίζει 4η, έπειτα από ανατροπή του Fraser McConnell στον τελευταίο γύρο του μεγάλου τελικού.

Στο δεύτερο αγώνα, οι Fraser McConnell και Laia Sanz κατέκτησαν την πρώτη φετινή νίκη της Sainz XE Team, διατηρώντας πίσω τους τους οδηγούς της Andretti, Timmy Hansen και Catie Munnings που επέστρεψαν σε πρωταγωνιστική φόρμα. Οι οδηγοί της Veloce συμπλήρωσαν για μία ακόμη φορά το βάθρο, εμπρός από την RXR.

Η εκκίνηση ήταν και πάλι κρίσιμη στο δεύτερο αγώνα, και ο McConnell της ομάδας του Sainz ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα και τέθηκε επικεφαλής στην πρώτη στροφή. Ήταν ένα πλεονέκτημα που ο Τζαμαϊκανός δεν παρέδωσε ποτέ. Μετά την αλλαγή οδηγών, η Laia Sanz δέχθηκε αμέσως τεράστια πίεση από την Catie Munnings (Andretti), η οποία όμως όσο και αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να περάσει μπροστά, με την Ισπανίδα να αμύνεται με δεξιοτεχνία και να κατακτά τη νίκη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!