On Sale Rally Team: Οι Κεχαγιάς – Κουζιώνης στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Το πλήρωμα της On Sale Rally Team, ο Γιώργος Κεχαγιάς και ο συνοδηγός του Χρήστος Κουζιώνης, θα τρέξουν στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με το Skoda Fabia Rally2 evo.

On Sale Rally Team: Οι Κεχαγιάς – Κουζιώνης στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Το πλήρωμα της On Sale Rally Team, ο Γιώργος Κεχαγιάς και ο συνοδηγός του Χρήστος Κουζιώνης, θα τρέξουν στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με το Skoda Fabia Rally2 evo.

Πληθαίνουν οι συμμετοχές αξιόλογων ελληνικών πληρωμάτων στο επετειακό, 70ό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που θα διεξαχθεί στις 7-10 Σεπτεμβρίου 2023. Το παρών θα δώσει και η On Sale Rally Team με το πλήρωμά της, Γιώργο Κεχαγιά και Χρήστο Κουζιώνη.

Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή της On Sale Rally Team και του οδηγού της, Γιώργου Κεχαγιά με το Skoda Fabia Rally2 evo. Θυμίζουμε πως ο συγκεκριμένος συνδυασμός τερμάτισε στην πρώτη ελληνική θέση, το 2021. Ο συνοδηγός Χρήστος Κουζιώνης, βρίσκεται παραπλεύρως του Πρωταθλητή Ελλάδος Ράλλυ Χώματος 2019 από την αρχή της φετινής σεζόν.

Πέραν της γενικής κατάταξης και εκείνης μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων, οι Γιώργος Κεχαγιάς και Χρήστος Κουζιώνης θα αναμετρηθούν και στο WRC2, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αγωνιζόμενους με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2, στο οποίο συμμετέχουν κορυφαία ονόματα.

ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ

Γιώργος Κεχαγιάς

  • Ημερομηνία γέννησης: 3 Οκτωβρίου 1985
  • Ντεμπούτο στους αγώνες: 2004 (Αγώνες Ταχύτητας με Ford Sierra RS 500)
  • Ντεμπούτο στα ράλλυ: 2014 (Παλάδιο με Ford Escort WRC)
  • Τίτλοι: Πρωταθλητής Ελλάδος Ράλλυ 2019, Πολυπρωταθλητής Αναβάσεων και Ταχύτητας
  • Συμμετοχές στο Ακρόπολις: 4 (2017, 2018, 2021, 2022)

Από τους κορυφαίους οδηγούς ράλλυ των τελευταίων ετών, ο Γιώργος έχει επιδείξει σημαντικά κατορθώματα στην πορεία του. Έκανε ντεμπούτο το 2004, ενώ για περισσότερα από 10 χρόνια διακρίθηκε σε αγώνες Ταχύτητας και Αναβάσεων, θεσμούς όπου αναδείχθηκε Πρωταθλητής με Ford Sierra RS 500. Η πρώτη του εμφάνιση στα ράλλυ έγινε το 2014, ενώ πήρε το βάπτισμα πυρός σε χωμάτινη επιφάνεια το 2017.

Με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ράλλυ το 2019, εντάχθηκε σε μια πολύ κλειστή ομάδα οδηγών, οι οποίοι έχουν κατακτήσει τίτλους σε Ράλλυ, Αναβάσεις και Αγώνες Ταχύτητας, επίτευγμα με ιδιαίτερη αγωνιστική αξία. Το 2021, τερμάτισε στην πρώτη θέση μεταξύ των Ελλήνων του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με το Skoda Fabia Rally2 evo της On Sale Rally Team.

Χρήστος Κουζιώνης

  • Ημερομηνία γέννησης: 15 Ιανουαρίου 1978
  • Ντεμπούτο στα ράλλυ: 2003 (Σπριντ Κορίνθου)
  • Συμμετοχές στο Ακρόπολις: 4 (2009, 2013, 2014, 2021)

Ιδιαίτερα έμπειρος συνοδηγός, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο δεξί κάθισμα ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου το 2003. Έχοντας συμπληρώσει 20 χρόνια στην αγωνιστική δράση, ο Χρήστος έχει συμμετάσχει τόσο σε ασφάλτινα όσο και σε χωμάτινα ράλλυ, εντός και εκτός Ελλάδος.

Φέτος, συνεργάζεται για πρώτη χρονιά με τον Γιώργο Κεχαγιά, ενώ κατά το παρελθόν έχει βρεθεί παραπλεύρως οδηγών όπως οι Λάμπρος Αθανασούλας, Μάκης Θεργιάκης, Νάσος Δασκαλόπουλος, Νίκος Ζακχαίος, Σωτήρης Οικονόμου κ.α.

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Skoda Fabia Rally2 evo

Μήκος: 3.999 χιλ.

Πλάτος: 1.820 χιλ.

Κινητήρας: 1.620 κ.εκ., 4κύλινδρος τούρμπο (βενζίνη) άμεσος ψεκασμός

Ισχύς: 290 ίπποι

Ροπή: 425 Nm

Μετάδοση: 5τάχυτο σειριακό κιβώτιο, τετρακίνηση

Ανάρτηση: McPherson εμπρός και πίσω

Διαφορικά: Μηχανικά εμπρός και πίσω

Φρένα: Δισκόφρενα 300 χιλ., πλάτος 32 χιλ.

Τροχοί: 7’’ x 15’’, ελάχιστο βάρος 8,6 κιλά

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 82,5 λίτρα

Ελάχιστο βάρος αυτοκινήτου: 1.230 κιλά

Το αγωνιστικό βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής Skoda Fabia 3ης γενιάς

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Νίκος Κωνσταντόπουλος (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου On Sale)

«Ως κορυφαίο γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις υπήρξε από το 2021, πρώτη χρονιά εμπλοκής μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, κεντρικός πυλώνας των αγωνιστικών μας δραστηριοτήτων. Ένας λόγος παραπάνω φέτος, καθώς ο εθνικός μας αγώνας συμπληρώνει 70 χρόνια ιστορίας. Όπως κάθε φορά, η On Sale Rally Team θα βρεθεί στην εκκίνηση με στόχο μια εξαιρετική παρουσία. Ο Γιώργος με τον Χρήστο έχουν εργαστεί σκληρά σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, έχουν παρουσιάσει βελτίωση στις επιδόσεις τους και είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για τη διάκριση σε έναν από τους κορυφαίους αγώνες του WRC».

Γιώργος Κεχαγιάς

«Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι από τους πιο εμβληματικούς και ιστορικούς αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και προφανώς, το κορυφαίο γεγονός του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η συμμετοχή ήταν ανέκαθεν ένα όνειρο για τους Έλληνες οδηγούς και σήμερα, 70 χρόνια μετά από την πρώτη διοργάνωση, αυτό δεν έχει αλλάξει. Το Ακρόπολις είναι εκ φύσεως ένας δύσκολος αγώνας, που απαιτεί συνδυασμό ταχύτητας, στρατηγικής και αξιοπιστίας. Μαζί με τον Χρήστο, έχουμε προετοιμαστεί όσο καλύτερα γίνεται, αφού μεταξύ άλλων έχω οδηγήσει αρκετά το Skoda Fabia Rally2 evo, με το οποίο εξοικειώνομαι ολοένα και περισσότερο. Στόχος μας είναι να αποφύγουμε τα προβλήματα, να ικανοποιήσουμε τους θεατές με τα περάσματά μας και να τερματίσουμε σε μια αξιοπρεπή θέση της κατάταξης».

Χρήστος Κουζιώνης

«Οι λέξεις «Ράλλυ Ακρόπολις» τα λένε όλα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα βρεθώ ξανά στην εκκίνηση αυτού του θρυλικού αγώνα, ο χαρακτήρας του οποίου έχει παραμείνει αναλλοίωτος στο πέρασμα των χρόνων. Άπαντες γνωρίζουμε πως στο Ακρόπολις, η απόλυτη ταχύτητα δεν αποτελεί τη σημαντικότερη παράμετρο για την επιτυχία. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ακολουθήσουμε μια τακτική που θα έχει ως βάση την αυξομείωση του ρυθμού, με βασικό γνώμονα την προστασία του αυτοκινήτου μας, που έτσι και αλλιώς διακρίνεται για την αξιοπιστία του. Αν αυτό επιτευχθεί, θεωρώ ότι σε συνδυασμό με την ικανότητα του Γιώργου, θα ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας σε μια καλή θέση της κατάταξης».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!