Το σπορ ηλεκτρικό Gran Coupe της BMW

Η BMW i4 θα έχει ισχύ έως 530 ίππους και αυτονομία κοντά στα 600 χλμ.

Το σπορ ηλεκτρικό Gran Coupe της BMW

Η BMW i4 θα έχει ισχύ έως 530 ίππους και αυτονομία κοντά στα 600 χλμ.

Μία ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε η BMW κατά την ετήσια συνέντευξη που διεξήχθη στο Μόναχο. Ο πρόεδρος του BMW Group, Oliver Zipse, παρουσίασε δίπλα του στη σκηνή την i4, το μεσαίο – μεγέθους Σειράς 4 – ηλεκτρικό της γερμανικής μάρκας. Μάλιστα η BMW προχωρά με πιο γοργό ρυθμό στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, επιταχύνοντας κατά 3 μήνες εντός του 2021 το λανσάρισμα του συγκεκριμένου μοντέλου.

Με κρατική έκπτωση 6.000 ευρώ ήρθε στην Ελλάδα η νέα BMW iX3

Η BMW i4 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Μονάχου και έρχεται να προστεθεί στα i3, iX3 και iX, με το τελευταίο να κυκλοφορεί επίσης εντός του έτους. Τόσο η σιλουέτα του τετράθυρου Gran Coupe αμαξώματος όσο και τα μεγάλα «νεφρά» στη μάσκα τονίζουν τη σύνδεση της i4 με τη Σειρά 4. Η «συγγένεια» θα επεκτείνεται και στους τομείς των επιδόσεων, της σπορ οδικής συμπεριφοράς και της άνεσης.

Η i4 θα κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις ισχύος (έως 530 ίππους στην κορυφαία M Performance), αλλά και αυτονομίας που θα φθάνει τα 590 χλμ. με την μεγάλη μπαταρία. Η πιο ισχυρή BMW i4 θα χρειάζεται περίπου 4 δλ. για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!