H BMW iX μεταμορφώνει το εργοστάσιο του Dingolfing

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, το 50% της παραγωγής θα αφορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

H BMW iX μεταμορφώνει το εργοστάσιο του Dingolfing

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, το 50% της παραγωγής θα αφορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου άρχισε στο Dingolfing η μαζική παραγωγή της BMW iX, του μεγάλου ηλεκτρικού SUV. Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στη νότια Βαυαρία, βορειοανατολικά του Μονάχου, κατασκευάζονται πλέον οχήματα με όλους τους συνδυασμούς κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης, δηλαδή προτάσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης, plug-in-υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές στην ίδια γραμμή παραγωγής.

Η παραγωγή της BMW iX στο Dingolfing επωφελείται από την ευρεία τεχνογνωσία και τις ειδικές γνώσεις στις τεχνολογίες, που παράγονται στον ίδιο χώρο. Η στενή αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών των διαφορετικών τομέων εξασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο εσωτερικής δραστηριότητας, σύντομων γραμμών επικοινωνίας, καθώς και τη διασφάλιση της βέλτιστης τεχνολογίας παραγωγής συνολικά. Ο αμιγώς ηλεκτρικός κινητήρας της BMW iX, η ενσωματωμένη μπαταρία πέμπτης γενιάς και το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης (e-drive), καθώς και ο αμιγώς ηλεκτροκίνητος άξονας κατασκευάζονται επί τόπου, μαζί με ό,τι άλλο έχει να προσφέρει η μονάδα του Dingolfing. Η παραγωγική ικανότητα θα επεκταθεί συστηματικά και, από το 2022, το Dingolfing θα είναι σε θέση να παράγει ηλεκτρικά συστήματα e-drive για περισσότερα από μισό εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα!

Οι τιμές της BMW iX στην Ελλάδα

Άλλες πτυχές της βιωσιμότητας κυμαίνονται από ενεργειακά αποδοτικές εγκαταστάσεις, σχεδίαση συσκευασιών, μέσω υλικοτεχνικής υποστήριξης μεταφορών και ανακύκλωσης, έως και θέματα, όπως η βιοποικιλότητα και η διαχείριση των υδάτων. Η μονάδα του Dingolfing είναι συνεπώς σε θέση να επιτύχει ποσοστό ανακύκλωσης άνω του 90% και ένα ακόμα υψηλότερο ποσοστό ανάκτησης άνω του 99%. Τα πηγάδια του εργοστασίου καλύπτουν πάνω από το 40% των αναγκών της σε νερό, βοηθώντας έτσι και στη διατήρηση των αποθεμάτων πόσιμου νερού της περιοχής. Συνολικά από το 2006 ο όμιλος BMW έχει ήδη μειώσει την κατανάλωση νερού κατά περισσότερο από 30%.

Μόνο στο Dingolfing, περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί σε θέσεις εργασίας με ισχυρές μελλοντικές προοπτικές ήδη από το 2012. Ένα τρέχον σχετικό παράδειγμα είναι η δημιουργία και επέκταση του Κέντρου Ικανότητας για την παραγωγή ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης στην ίδια μονάδα, κάτι που διπλασίασε τον αριθμό του προσωπικού της το 2020 από 600 σε 1.200 εργαζόμενους. Αυτός ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί σε πάνω από 1.900 μέχρι το τέλος του έτους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!