Τα καλύτερα supercars του 2021

Ποια είναι τα 10 καλύτερα Supercars που πωλούνται σήμερα και προσφέρουν εντυπωσιακές επιδόσεις και εξαιρετικό στιλ;

Τα καλύτερα supercars του 2021

Ποια είναι τα 10 καλύτερα Supercars που πωλούνται σήμερα και προσφέρουν εντυπωσιακές επιδόσεις και εξαιρετικό στιλ;

Αν επιθυμείτε διακαώς να δείξετε στον κόσμο ότι στη ζωή σας τα πράγματα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά, ένας τρόπος είναι να έχετε ένα υπεραυτοκίνητο στο γκαράζ σας. Ωστόσο, η κατοχή ενός πραγματικά σπουδαίου supercar δείχνει επίσης στους petrolheads ότι έχετε καταπληκτικό γούστο καθώς και πολλούς followers στο Instagram. Τα καλύτερα supercars δεν θα μπορούσαν ποτέ να χαρακτηριστούν ως οικονομικά ή προσιτά, αλλά σε αντάλλαγμα για τα με κόπο κερδισμένα χρήματά σας, προσφέρουν εξαιρετική απόδοση, πολυτέλεια και τη δύναμη να τραβάτε πάνω σας τα βλέμματα όπου κι αν πάτε.

Τέτοια αυτοκίνητα μπορεί να προέρχονται από κλασικούς οίκους, όπως η Ferrari, η Porsche, η McLaren και η Lamborghini που τα παράγουν για πολλά χρόνια. Αλλά στην εποχή μας αντιμετωπίζουν προκλήσεις από μοντέλα όπως το Ford GT και το Honda NSX, για να μην αναφέρουμε και ηλεκτρικά, όπως η Porsche Taycan που μπορούν να φέρουν σε δύσκολη θέση τα μισά βενζινοκίνητα μοντέλα της λίστας. Πάντως, άσχετα με τον κατασκευαστή, όλα είναι πανάκριβα και συνήθως «ζητούν» μια περιουσία για καύσιμα, ασφάλιση και συντήρηση. Σε αντάλλαγμα δίνουν ασυνήθιστες συγκινήσεις, όπως η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερα από τρία δευτερόλεπτα.

Πάμε λοιπόν να δούμε τη λίστα.

1. McLaren 720S

Η McLaren 720S δεν απέχει τόσο από την εκπληκτική απόδοση του P1, αλλά είναι μια πιο εύκολη πύλη εισόδου στην McLaren τώρα που τα αυτοκίνητα της σειράς 570 δεν είναι πλέον διαθέσιμα καινούρια. Τροφοδοτείται από έναν κινητήρα twin turbo V8 4,0 λίτρων με που παράγει 720 ίππους (εξ ου και το όνομα της). Φτάνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,8’’ και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 341 χλμ /ώρα. Για να την αποκτήσετε θα πρέπει να αποχωριστείτε περίπου €235.000

2. Ferrari F8 Tributo

Όχι, δεν ακούγεται τόσο υπέροχο όσο ένα 458 Italia, αλλά εξακολουθεί να έχει πολύ όμορφο ήχο. Και προσφέρει μοναδική οδηγική απόλαυση τόσο στον δρόμο, όσο και μέσα σε πίστα. Είναι τόσο καλά ισορροπημένο στην είσοδο, στην μέση αλλά ειδικά στην έξοδο των στροφών που δίνει τεράστια σιγουριά και ασφάλεια στον οδηγό.

3. Porsche 911 GT3

Δεν είναι συνηθισμένο να παρουσιάζεται μια νέα Porsche 911 GT3, αλλά το 2021 ήταν μια τέτοια χρονιά, αφού η γερμανική εταιρία παρουσίασε αυτό το τέρας των 510 ίππων.

Με κινητήρα 4,0 λίτρων, η GT3 θα κάνει 0-100 3,4 ‘’ καθ’ οδόν προς την τελική ταχύτητα των 318 χλμ/ώρα. Δεν είναι η απόλυτα ταχύτερη 911 – αυτή είναι ο GT2 RS με το πακέτο Weissach – αλλά είναι πολύ εντυπωσιακή στο δρόμο και στην πίστα. Με κόστος αγοράς περίπου €150.000 η τιμή της είναι ανταγωνιστική σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα της αγοράς.

4. Lamborghini Huracan RWD

Η Huracan RWD μπορεί να φαίνεται πανομοιότυπη με την κανονική Huracan με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, αλλά είναι πισωκίνητη και σχεδόν €40.000 φθηνότερη. Παρότι είναι μάλλον η φθηνότερη Lamborghini, είναι επίσης η πιο ευχάριστη στην οδήγηση και κάνει 0-100 σε μόλις 3,3’’. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V10 παράγει 610 ίππους και 560 Nm ροπής. Η πρόσφυση σε στεγνό δρόμο είναι υπέροχη και μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης όπως Sport ή Corsa.

5. Ferrari 812 GTS

H 812 GTS προσφέρει την εμπειρία ανοιχτής οροφής για όσους θέλουν ένα supercar με το μοτέρ εμπρός και την κίνηση στους πίσω τροχούς. Ο κινητήρας V12 των 6,5 λίτρων παράγει 800 ίππους και επιταχύνει μέχρι να φτάσει στα 340 χλμ/ώρα, ενώ οι αλλαγές ταχυτήτων γίνονται με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, επτά σχέσεων. Το συνολικό βάρος έχει μειωθεί κατά 60 κιλά. Ωστόσο, το 812 δεν προορίζεται για πίστες, αλλά ξεκάθαρα για το δρόμο, όπως αποδεικνύεται και από τα ελαστικά του, τα Pirelli P-Zero.

6. Audi R8 V10 quattro

Η τελευταία έκδοση του Audi R8 θυμίζει πολύ την προηγούμενη με την πρώτη ματιά, αλλά έχει ένα πλήθος νέων τεχνολογιών και οι επιδόσεις της είναι οι καλύτερες ως τώρα. Η πιο προφανής διαφορά αν σκοπεύετε να αγοράσετε το «καθημερινό» supercar της Audi είναι η απουσία της έκδοσης V8. Πλέον μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο εκδόσεις με 540 ή 610 ίππους του θορυβώδους V10 κινητήρα, που μοιράζεται με τη Lamborghini Huracan. Δεν υπάρχει χειροκίνητη επιλογή, αλλά το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη προσφέρει εξαιρετικά γρήγορες αλλαγές. Βελτιωμένη είναι και η τετρακίνηση που προσφέρει καταπληκτικά επίπεδα πρόσφυσης και ισορροπίας με ένα σύστημα κατανομής ροπής που μπορεί να στείλει ακόμα και 100% μπροστά ή πίσω όταν χρειαστεί. Φτάνει τα 100 χλμ /ώρα από στάση σε 3,2’’ και μόνο μειονέκτημα του είναι ο μικρός χώρος αποσκευών που δυσκολεύει την καθημερινή χρήση.

7. McLaren Senna

Η McLaren Senna είναι παράξενη με την πρώτη ματιά, αλλά όλα τα φτερά και οι αεραγωγοί έχουν σχεδιαστεί με τρόπο που προσφέρουν μέγιστη αεροδυναμική απόδοση. Η Senna παράγει κάθετη δύναμη (downforce) 800 κιλά στα 250 χλμ/ώρα. Επιταχύνει εξαιρετικά γρήγορα χάρη σε ένα κινητήρα 4,0 λίτρων twin-turbo V8 που αποδίδει 800 ίππους και στο γεγονός ότι ζυγίζει μόλις 1.198 κιλά. Μπορεί να φτάσει τα  100 χλμ/ώρα από στάση σε μόλις 2,8’’ και μετά από 6,8 δευτερόλεπτα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα. Σε λιγότερα από 19 δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση φτάνει τα 300 χλμ/ώρα. Μολονότι η πίστα είναι ο φυσικός της χώρος, η Senna έχει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για να κινείται νόμιμα στο δρόμο, ώστε να μπορείτε να πεταχτείτε μέχρι το σούπερ μάρκετ με ένα από τα πιο συναρπαστικά αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει ποτέ η McLaren.

8. Mercedes-AMG GT Black Series

Λίγα αυτοκίνητα φαίνονται τόσο άγρια όσο η νέα Mercedes-AMG GT. Το όνομα «Black Series» χαρακτηρίζει τις πιο σκληροπυρηνικές AMG και μπορούμε να το καταλάβουμε απλά κοιτώντας την. Η μεγάλη πίσω διπλή αεροτομή μπορεί να στρίψει και να αυξήσει την κάθετη δύναμη (downforce) μέχρι τα 400 κιλά στα 250 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας V8 των 4,0 λίτρων της AMG έχει εφοδιαστεί με μεγαλύτερο intercooler και μεγαλύτερα turbo. Παράγει ισχύ 730 ίππων και είναι σε θέση να ξεπεράσει 100 χλμ /ώρα σε μόλις 3.2’’ με τελική ταχύτητα τα 325 χλμ/ώρα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα AMG GT με περίπου €116.000 αλλά η Black Line είναι πάνω από τρεις φορές πιο ακριβή και φτάνει περίπου στις €390.000.

9. Aston Martin DBS Superleggera

Στην καρδιά της Aston Martin DBS Superleggera βρίσκεται ένας κινητήρας 5,2 λίτρων twin-turbo V12, ο ίδιος που χρησιμοποιείται από το DB11. Οι 725 ίπποι και τα 900Nm της ροπής είναι τα κύρια στοιχεία που έχουν ως αποτέλεσμα το 0-100 σε 3.4’’ και μια τελική ταχύτητα 340 χλμ/ώρα. Δεν είναι άσχημα για ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για ταξίδια και όχι για πίστες. Αυτό δεν σημαίνει ότι το DBS υστερεί σε δρόμους με στροφές, στην πραγματικότητα εκεί ξεδιπλώνει μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα του, με 180 κιλά κάθετη δύναμη (downforce) που παρέχει σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Και δεν είναι απίθανο να μην σταματήσετε στον προορισμό σας, απλώς και μόνο για να απολαύσετε μερικά χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι της.

10. Lamborghini Aventador SVJ

Παρά τα χρόνια της, η μεγάλη Lambo έχει κάνει τεράστια πρόοδο σε απόδοση, ενώ οι μικρές αισθητικές παρεμβάσεις την έχουν διατηρήσει σύγχρονα όμορφη. Με κινητήρα V12, 6,5 λίτρων που αποδίδει ισχύ 770 ίππων και 0-100 σε μόλις 2,8’’ η SVJ κατάφερε να πετύχει και να διατηρήσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα το ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring. Το κερασάκι στην τούρτα είναι το τιμόνι, το οποίο έχει μεταμορφωθεί από το απογοητευτικό του προηγούμενου μοντέλου σε ένα απολαυστικό μείγμα βάρους και αίσθησης

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!