Πλησιάζει το νέο ηλεκτρικό van Volkswagen ID. Buzz

Θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας έως 8 ατόμων και θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με ένα ή δύο μοτέρ

Πλησιάζει το νέο ηλεκτρικό van Volkswagen ID. Buzz

Θα έχει δυνατότητα φιλοξενίας έως 8 ατόμων και θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με ένα ή δύο μοτέρ

Η έκδοση παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού Volkswagen ID. Buzz εμφανίστηκε στους δημόσιους δρόμους με ελάχιστο καμουφλάζ. Με τις πλήρεις προδιαγραφές να μην έχουν αποκαλυφθεί, πιθανολογείται πως θα είναι διαθέσιμο ως μίνι λεωφορείο 8 θέσεων αλλά και ως επαγγελματικό van, μεταξύ και άλλων πιθανών εκδόσεων.

Το μπροστινό του μέρος “δανείζεται” το σχεδιασμό των μοντέλων ID.3 και ID.4, έχοντας παρόμοιους προβολείς. Οι διαστάσεις του επίσης, κάνουν ξεκάθαρο πως η έκδοση του μίνι λεωφορείου θα φιλοξενεί τρεις σειρές καθισμάτων. Όπως και όλα τα μοντέλα τις σειράς ID., έτσι και το Buzz, στηρίζεται στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen η οποία έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Με τις λεπτομέρειες του κινητήρα να μην είναι ακόμη ανακοινώσιμες, εικάζεται πως ο πελάτης θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ ενός ηλεκτροκινητήρα ισχύος 204 ίππων (παρόμοιο με εκείνον των ID.3 και ID.4) και ενός διπλού ηλεκτροκινητήρα, με μεγαλύτερη ισχύ.

Τα μεγέθη της μπαταρίας αναμένεται να έχουν χωρητικότητα μεταξύ 48 και 111kWh, δίνοντας εκτιμώμενη αυτονομία 550 χλμ, όσον αφορά την κορυφαία έκδοση.

Η επίσημη ημερομηνία παρουσίασης μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί, υπολογίζεται όμως ότι θα παρουσιαστεί στο κοινό στα τέλη του επόμενου έτους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!