Αυτό είναι το 7-θέσιο Volkswagen ID. Buzz LWB – Έρχεται και GTX με 339 ίππους

Το επταθέσιο ηλεκτρικό Volkswagen ID. Buzz είναι μακρύτερο και με τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ θα ακολουθήσει και αντίστοιχη επαγγελματική έκδοση Cargo.

Αυτό είναι το 7-θέσιο Volkswagen ID. Buzz LWB – Έρχεται και GTX με 339 ίππους

Το επταθέσιο ηλεκτρικό Volkswagen ID. Buzz είναι μακρύτερο και με τρεις σειρές καθισμάτων, ενώ θα ακολουθήσει και αντίστοιχη επαγγελματική έκδοση Cargo.

Η προαναγγελθείσα μακρύτερη, 7-θέσια έκδοση του αμιγούς ηλεκτρικού Volkswagen ID. Buzz παρουσιάστηκε επίσημα και πρόκειται να είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το τέλος του 2023. Μαζί με τις 2 επιπλέον θέσεις, διαθέτει επίσης έναν πρόσφατα αναβαθμισμένο και ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα 286 ίππων, καθώς και μια μεγαλύτερη μπαταρία 91 kWh (85 net)

Το Volkswagen ID Buzz LWB έχει αυξημένο μήκος στα 4.962 χιλ. (+250 χιλ.) και αντίστοιχα μακρύτερο μεταξόνιο κατά 250 χιλ. (3.239 χιλ. 2.989 του 5-θέσιου). Εκτός από 7-θέσιο με τρεις σειρές καθισμάτων (2+3+2), θα υπάρχουν δύο ακόμη επιλογές, μία 5-θέσια και μία 6-θέσια (2+2+2). Το πορτμπαγκάζ φτάνει τα 1.340 λίτρα στην πενταθέσια (+ 219 λίτρα σε σχέση με το στάνταρ ID Buzz) και 306 λίτρα στην επταθέσια διαμόρφωση.

Αλλαγές υπάρχουν και στην καμπίνα. Η νέα κεντρική οθόνη Infotainment μεγάλωσε στις 12,9 ίντσες (από 10’’), ενώ οι διακόπτες αφής του κλιματισμού και της έντασης ήχου απέκτησαν φωτισμό για ευκολότερο χειρισμό τη νύχτα. Ιδιαίτερης μνείας αξίζει η πανοραμική ηλιοροφή. Είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασκευάσει ποτέ η Volkswagen και διαθέτει μια ηλεκτρονικά ελεγχόμενη λειτουργία υγρών κρυστάλλων για εναλλαγή από διαφανές σε αδιαφανές γυαλί μέσω διακόπτη.

Το ID Buzz LWB αρχικά θα είναι διαθέσιμο σε με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 286 ίππων και κίνηση στους πίσω τροχούς. Οι επιδόσεις είναι πολύ καλές, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 7,9 δευτ. και τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα.

Εκτός από τη νέα μπαταρία των 85 kWh διαθέσιμη θα είναι και η μικρότερη των 77 kWh. Αμφότερες μπορούν να φορτιστούν είτε σε εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) με ισχύ έως 11 kW είτε σε συνεχές (ταχυφόρτιση DC) με ισχύ έως 200 kW. Άγνωστη παραμένει η αυτονομία του ID Buzz LWB.

Αργότερα θα παρουσιαστεί και η επαγγελματική έκδοση Cargo του ID. Buzz με το μακρύ μεταξόνιο, ενώ το 2024 η γκάμα του ηλεκτρικού πολυμορφικού θα εμπλουτιστεί και με μια νέα σπορ έκδοση. Το Volkswagen ID Buzz GTX θα είναι τετρακίνητο και θα έχει μέγιστη ισχύ 355 ίππων, πετυχαίνοντας το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,4 δλ..

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!