Fiat Topolino: H ιταλική εκδοχή του προσιτού microcar

Η Fiat αποκάλυψε το όνομα και την πρώτη εικόνα του Topolino, του ιταλικού αντίστοιχου του Citroen Ami.

Fiat Topolino: H ιταλική εκδοχή του προσιτού microcar

Η Fiat αποκάλυψε το όνομα και την πρώτη εικόνα του Topolino, του ιταλικού αντίστοιχου του Citroen Ami.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο διθέσιο τετράτροχο microcar Fiat Topolino στοχεύει επεκτείνει την αστική ηλεκτρική κινητικότητα προσφέροντας μια οικονομικά προσιτή, αμιγώς ηλεκτρική λύση, από την οποία αποκάλυψε την πρώτη φωτογραφία με ρετρό στιλ και ανοιχτή υφασμάτινη οροφή.

Το μικρό όχημα φέρει το όνομα του θρυλικού μοντέλου της Fiat, δηλαδή το αρχικό 500, που ήταν στην παραγωγή από το 1936 έως το 1955 και ήταν κοινώς γνωστό ως Topolino, που σημαίνει μικρό ποντίκι και είναι το όνομα του Mickey Mouse στην Ιταλία. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν το μοντέλο παραγωγής θα διαφέρει πολύ από την εκδοχή που βλέπουμε στη φωτογραφία.

H Fiat αναφέρει ότι Topolino φέρνει μία νέα έννοια της dolce vita στους δρόμους της πόλης, σχεδιασμένο για ένα ευρύ κοινό, συμπεριλαμβανομένων των νεότερων πελατών, ευθυγραμμισμένο με την αποστολή της Fiat να παρέχει λύσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας που είναι προσβάσιμες σε όλους.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Topolino θα βασίζεται στην τεχνολογία του Citroen Ami (και του Opel Rocks-e), του Ομίλου Stellantis, στο οποίο ανήκει και η Fiat, με απόδοση 8 ίππων και μπαταρία 5,5 kWh που του προσδίδει αυτονομία 75 χλμ. (κύκλος WMTC), και μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα.

H Fiat δεν είχε προχωρήσει στην παραγωγή της δικής της εκδοχής του microcar του Ομίλου Stellantis μέχρι στιγμής, επειδή ήθελε να εξασφαλίσει υψηλότερο αριθμό παραγωγής. Η επένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιο Kenitra του Μαρόκου, όπου κατασκευάζεται το Ami, αναμένεται να αυξήσει τη δυνατότητα παραγωγής σε 50.000 microcar ετησίως.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!