Το Audi S6 e-tron εθεάθη για πρώτη φορά σε δοκιμές εξέλιξης

Η Audi φέρνει το σπορ sedan S6 στην ηλεκτρική εποχή, με μια νέα hot έκδοση του A6 e-tron.

Το Audi S6 e-tron εθεάθη για πρώτη φορά σε δοκιμές εξέλιξης

Η Audi φέρνει το σπορ sedan S6 στην ηλεκτρική εποχή, με μια νέα hot έκδοση του A6 e-tron.

Ένα νέο Audi S6 εξελίσσεται και θα φέρει τη μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία του μοντέλου, τη μετάβαση στην αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια. Μια έκδοση RS 6 του επερχόμενου ηλεκτρικού sedan της Audi είναι στα σκαριά, αλλά για λίγο καιρό τουλάχιστον, το S6 e-tron θα είναι η αιχμή του δόρατος στην executive σειρά EV της γερμανικής εταιρείας.

Εντοπίσαμε αυτό που φαίνεται να είναι το sedan υψηλών επιδόσεων της Audi να δοκιμάζεται στο Nürburgring, με μια σειρά από αισθητικές βελτιώσεις σε σχέση με το A6 e-tron. Όπως και το κανονικό A6 e-tron, εκτιμάται ότι η έκδοση S6 θα συνεχίσει να προσφέρεται με το πρακτικό αμάξωμα «Avant».

Η σχεδίαση του αυτοκινήτου φαίνεται να αποφεύγει την επιθετική προσέγγιση αυτοκινήτων όπως το σημερινό βενζινοκίνητο RS 6 Avant, ενώ το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο S6 e-tron θα έχει πιο διακριτική εμφάνιση, παρόμοια με το σημερινό Audi S6. Δεν υπάρχει ειδική μάσκα ή φαρδύ κιτ αμαξώματος. Η εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος είναι η ίδια με αυτή του κανονικού A6 e-tron και οι διαιρούμενοι προβολείς φαίνονται επίσης αμετάβλητοι.

Ωστόσο, κάτω από το καμουφλάζ μπορεί να υπάρχει μια αναθεωρημένη γρίλια. Ένα νέο σετ μεγαλύτερων τροχών έχει εμφανιστεί σε αυτό το αυτοκίνητο δοκιμών, που διαθέτει κόκκινες δαγκάνες φρένων. Στο πίσω μέρος βλέπουμε την ίδια μπάρα φώτων με το στάνταρ αυτοκίνητο, αλλά έχει προστεθεί ένας πιο εμφανής διαχύτης.

Το S6 e-tron θα χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα PPE της Audi, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να προσφέρει αυτονομία 700 χλμ. Η μπαταρία 100 kWh θα επικεντρωθεί ελαφρώς περισσότερο στις επιδόσεις παρά στην αυτονομία στην έκδοση S6. Το σημερινό S6 Avant με κινητήρα diesel V6 αποδίδει 343 ίππους και με τους 476 ίππους που διαφημίζονται στο κανονικό Audi A6 e-tron, αναμένεται ένα τεράστιο άλμα ισχύος για το S6.

Με διάταξη διπλού ηλεκτροκινητήρα και άμεση ροπή, αναμένεται ότι το Audi S6 e-tron θα ξεπεράσει το χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα του σημερινού S6, που είναι 5,1 δευτερόλεπτα. Το Audi θα έχει να αντιμετωπίσει πολλούς αντιπάλους executive EV υψηλών επιδόσεων όταν λανσαριστεί το 2024, όπως την BMW i5 M60 και τη Lotus Envya.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!