Πρώτο βάθρο της χρονιάς για την QJMOTOR Gresini Racing

H ομάδα QJMotor Gresini Racing σημείωσε το πρώτο της φετινό βάθρο στην κατηγορία του Moto2 στην πίστα του Le Mans.

Πρώτο βάθρο της χρονιάς για την QJMOTOR Gresini Racing

H ομάδα QJMotor Gresini Racing σημείωσε το πρώτο της φετινό βάθρο στην κατηγορία του Moto2 στην πίστα του Le Mans.

Ο αγώνας της Moto2 στην πίστα του Le Mans είχε έντονο δράμα, καθώς μετά την σύγκρουση και πτώση τριών αναβατών στον δεύτερο μόλις γύρο, βγήκαν οι κόκκινες σημαίες διακόπτοντας τον αγώνα. Παρόλα αυτά, ο αναβάτης της QJMOTOR Gresini Racing, Filip Salac, παρέμεινε συγκεντρωμένος και μετά την επανεκκίνηση επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο την ταχύτητά του, παλεύοντας για τη 2η θέση.

Μάλιστα, 7 γύρους πριν το τέλος, ο Τσέχος αναβάτης είχε καταφέρει να μειώσει τη διαφορά του σε σχέση με τον πρωτοπόρο από τα 1,8 στο μισό δευτερόλεπτο. Το πέσιμο της καρό σημαίας βρήκε τον Salac στη δεύτερη θέση, χαρίζοντας το πρώτο φετινό βάθρο στην QJMOTOR Gresini Racing.

Με αυτή την επιτυχία, ο Salac αναρριχήθηκε στην 4η θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών, μόλις ένα βαθμό πίσω από τον τρίτο της βαθμολογίας, Alonso Lopez. Ο Τσέχος αναβάτης δήλωσε: «Δεν είχα καλή εκκίνηση στην αρχή, αλλά η διακοπή του αγώνα μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία».

«Προσπάθησα να παραμείνω κοντά στους πρωτοπόρους, αλλά είδα τον Acosta να πέφτει και ανησύχησα για την κατάσταση του εμπρός ελαστικού μου. Τα έδωσα όλα όμως, και είχα τα πάντα υπό έλεγχο. Είμαι πραγματικά χαρούμενος, καθώς η δεύτερη θέση σημαίνει πολλά για μένα και πρέπει να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο! Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα: το αξίζουν και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μαζί τους».

Moto2 - Filip Salac (QJMOTOR Gresini Racing), Le Mans 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!