Ωδή στον W12 της Bentley η σειρά Speed Edition 12

Μόνο 120 μονάδες θα κατασκευαστούν από τις Bentley Continental GT, Flying Spur και Bentayga Speed Edition 12.

Ωδή στον W12 της Bentley η σειρά Speed Edition 12

Μόνο 120 μονάδες θα κατασκευαστούν από τις Bentley Continental GT, Flying Spur και Bentayga Speed Edition 12.

Η Bentley αποκάλυψε παραλλαγές περιορισμένης έκδοσης «Edition 12» των τεσσάρων μοντέλων Speed, για να τιμήσει το τέλος παραγωγής του εμβληματικού κινητήρα W12. Η ειδική σειρά θα είναι περιορισμένη σε 120 μονάδες από κάθε παραλλαγή, δηλαδή τις Continental GT (coupe και cabrio), Flying Spur και το SUV Bentayga. Κάθε μία από αυτές τις εκδόσεις θα έχει μια επιλογή μοναδικών χρωμάτων και στοιχείων διακόσμησης.

Όλα τα μοντέλα θα φέρουν διακριτικά σήματα «12» που θα βρίσκονται διάσπαρτα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Οι Continental GT διαθέτουν εμβλήματα τοποθετημένα στα εμπρός φτερά, ενώ οι Flying Spur και Bentayga τοποθετούν τα δικά τους στις πίσω κολόνες. Όλα τα μοντέλα εξοπλίζονται με τις προδιαγραφές Blackline και ζάντες με γυαλιστερή μαύρη βαφή, ενώ υπάρχει μια σειρά από άλλες μικρές πλακέτες και λογότυπα διάσπαρτα στο χώρο του κινητήρα και στα μαρσπιέ των θυρών.

Για την Edition 12 διατίθεται ένα ειδικό χρώμα με την ονομασία «Opelite», ένα ανοιχτό γκρι-πράσινο χρώμα με χάλκινο μεταλλικό στοιχείο που γίνεται ορατό κάτω από άμεσο ηλιακό φως, αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν και από την πλήρη γκάμα των στάνταρ και Mulliner χρωμάτων. Η Bentley τοποθετεί επίσης μοναδικές δαγκάνες φρένων ασημί χρώματος, αντικαθιστώντας τις στάνταρ μαύρες ή τις προαιρετικές κόκκινες μονάδες που υπάρχουν σε άλλα μοντέλα.

Η Bentley έχει περιορίσει το χρώμα του δέρματος στο εσωτερικό σε μία μόνο επιλογή, μαύρο Beluga, αλλά τα αυτοκίνητα διαθέτουν μοναδικές ραφές στο μοτίβο που διαβαθμίζεται από ανοιχτό σε σκούρο γκρι καθώς ανεβαίνει στην πλάτη του καθίσματος. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με τις χρωματικές αντιθέσεις «Speed» της Bentley. Τα διακοσμητικά στοιχεία του ταμπλό είναι φινιρισμένα σε λαμπερό μαύρο πιάνου της Bentley, που δεν πρέπει να συγχέεται με το γυαλιστερό μαύρο πλαστικό που θα βρείτε παντού, από ένα Toyota Aygo μέχρι την Lamborghini Aventador στις μέρες μας.

Κάθε αυτοκίνητο θα παραδίδεται με ένα μοντέλο σε κλίμακα 15% του 6λιτρου W12 κινητήρα του, χυτευμένο από το ίδιο ακριβώς αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στους κινητήρες πλήρους μεγέθους. Τα μηχανικά στοιχεία της Edition 12 παραμένουν αμετάβλητα από τα στάνταρ μοντέλα Speed, πράγμα που σημαίνει ότι παράγει 659 ίππους και 900 Nm ροπής, που μεταφέρονται στους τροχούς είτε μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, ή ενός αυτόματου κιβωτίου με σύστημα torque-vectoring στην περίπτωση της Bentayga.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!