Στις 18 Απριλίου η αποκάλυψη του νέου smart #3

Έτοιμη είναι σχεδόν η smart να παρουσιάσει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό #3

Στις 18 Απριλίου η αποκάλυψη του νέου smart #3

Έτοιμη είναι σχεδόν η smart να παρουσιάσει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό #3

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σανγκάης, στις 18 Απριλίου θα γίνει η αποκάλυψη του νέου μικρομεσαίου SUV της smart, με την κομψή σχεδίαση και την κουπέ αισθητική. Έρχεται να συμπληρώσει προς τα επάνω τη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της smart, ακολουθώντας το smart #1, που είδαμε λίγο νωρίτερα.

Αισθητικά ακολουθείται μια ήπια εξέλιξη της νέας σχεδιαστικής γλώσσας που έφερε ο Gorden Wagener πρώτα στο #1. Η χαρακτηριστική μεγάλη εισαγωγή στο εμπρός μέρος χαμηλά κυριαρχεί και μαζί με τα λεπτά φωτιστικά σώματα αποτελούν την ταυτότητα της μάρκας.

Πίσω διακρίνουμε μια φωτεινή μπάρα που παραπέμπει στα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, αφού ο συγκεκριμένος σχεδιαστής ήταν υπεύθυνος για κάποια από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes.

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που διέρρευσαν ήταν οι διαστάσεις του smart #3. Έχει μήκος 4,4 μέτρα, πλάτος 1,8 μ. και ύψος 1,6 μ. Επιπλέον, υπάρχει μια ακόμα έκδοση με μήκος 4,5 μ., η οποία ενδεχομένως να έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο και να έχει προορισμό την αγορά της Κίνας.

Επίσης υπάρχουν κάποια τεχνικά στοιχεία για το επερχόμενο μοντέλο, που φαίνεται ότι θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις με 156 ίππους και 272 ίππους, χωρίς ωστόσο να έχει αναφέρεται κάπου η χωρητικότητα της μπαταρίας. Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται η πλατφόρμα SEA της Geely.

Δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε λίγο αργότερα και μια έκδοση με τα σήματα της Brabus, που θα τοποθετηθεί στην κορυφή, προσφέροντας εκρηκτικές επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και απόδοση που θα ξεπερνάει τους 400 ίππους και τα 500 Nm ροπής.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Γιάννης Καλογερόπουλος

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!