Ετοιμάζεται η νέα γενιά της Aston Martin DB11

Η Aston Martin δουλεύει πάνω στη νέα γενιά της DB11 η οποία πιθανότατα να αλλάξει και όνομα σε DB12.

Ετοιμάζεται η νέα γενιά της Aston Martin DB11

Η Aston Martin δουλεύει πάνω στη νέα γενιά της DB11 η οποία πιθανότατα να αλλάξει και όνομα σε DB12.

Η Aston Martin DB11 παρουσιάστηκε το 2016 και όπως όλα δείχνουν έφτασε η στιγμή για την αλλαγή. Μια σειρά κατασκοπευτικών φωτογραφιών αποκαλύπτουν και στην πράξη ότι οι Βρετανοί δουλεύουν πυρετωδώς πάνω στην εξέλιξη της νέας γενιάς, η οποία λογικά θα έχει το όνομα DB12.

Η Aston Martin έχει καταθέσει ήδη αίτηση για το εμπορικό σήμα «DB12» και ενώ η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι σχετικά με το θέμα, φαίνεται ότι αυτό θα είναι το όνομα που θα χρησιμοποιήσει για την νέα γενιά της DB11.

Σε αυτή τη φάση η Aston Martin διαθέτει τέσσερα μοντέλα στη γκάμα της. Την DBX, την εισαγωγική έκδοση Vantage, την κορυφαία DBS και την DB11. Η τελευταία είναι το παλαιότερο μοντέλο στη γκάμα της, αλλά το πρώτο, που όταν παρουσιάστηκε, υιοθέτησε τεχνολογία που προέρχονταν από τη συνεργασία της βρετανικής εταιρείας με τη Mercedes-Benz.

Σχεδιαστικά, όπως φαίνεται και στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η νέα αυτή γενιά θα αποτελεί εξέλιξη της DB11, με χαρακτηριστικές πινελιές της Aston Martin. Το αυτοκίνητο που εντοπίσαμε και βλέπετε στις φωτογραφίες, έχει παρόμοια μάσκα, αν και το καμουφλάζ στα φωτιστικά σώματα και στις πλευρικές εισαγωγές αέρα θα κρύβουν κάτι νέο.

Τα φρένα που φαίνονται πίσω από τις μεγάλες ζάντες των 21 ιντσών είναι με τη σειρά τους τεράστια. Οι απολήξεις της εξάτμισης είναι ίδιες με του μοντέλου που αντικαθιστά, κάτι που υποδηλώνει ίσως και ότι κάτω από το καμουφλάζ να κρύβεται ένα αμάξωμα της DB11.

Το εσωτερικό της DB11 δανείστηκε πολλά στοιχεία από τη Mercedes, με τη γερμανική εταιρεία όμως να προχωράει στην επόμενη γενιά του MBUX, με την τεράστια οθόνη Hyperscreen, αφήνοντας πίσω το βρετανικό μοντέλο. Ακόμα και η μεγάλη κεντρική οθόνη των 12,3 ιντσών και αυτή του πίνακα οργάνων με διαγώνιο 10,25 ίντσες της πιο νέας DBX, είναι μια γενιά πίσω σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα της Mercedes. Δεν είναι όμως διόλου απίθανο να δούμε τη νέα γενιά των συστημάτων της γερμανικής φίρμας στην DB12.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, η Aston Martin διαθέτει σήμερα ένα V12 5,2 λίτρων με διπλή υπερτροφοδότηση και 600 ίππους ή έναν V8 4,0 λίτρων με επίσης διπλή υπερτροφοδότηση, από τη Mercedes, που ξεπερνάει τους 500 ίππους. Με τη βρετανική εταιρεία να έχει ανακοινώσει ότι θα διατηρήσει τον V12 στη γκάμα της μέχρι το 2026, θα πρέπει να περιμένουμε την DB12 να εφοδιάζεται και με αυτό το σύνολο.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Γιάννης Καλογερόπουλος

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!