F1: Tο shakedown της AlphaTauri AT04

Παρακολουθήστε το ντεμπούτο στην πίστα του μονοθεσίου της AlphaTauri για το φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η AlphaTauri AT04, το νέο μονοθέσιο της ομάδας, έκανε το ντεμπούτο του στην πίστα του Misano, στην Ιταλία. H θυγατρική ομάδα της Red Bull δημοσιοποίησε πλάνα από το shakedown της AT04. Σε αυτά τα τεστ, οι ομάδες ελέγχουν ότι όλα λειτουργούν σωστά στο καινούργιο μονοθέσιο και έχουν το δικαίωμα να διανύσουν έως 100 χλμ. με ελαστικά επίδειξης, που είναι πολύ πιο αργά από τα αγωνιστικά. Κατά τη διάρκεια του τεστ οι ομάδες κινηματογραφούν προωθητικό υλικό.

Οι οδηγοί της AlphaTauri, Nyck de Vries και Yuki Tsunoda, δήλωσαν ικανοποιημένοι από το shakedown, καθώς δεν αντιμετώπισαν προβλήματα με την AT04, και όλα κύλησαν ομαλά. Όπως δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της ιταλικής ομάδας, Jody Eggington, o τομέας στον οποίο εστίασε περισσότερο η AlphaTauri ήταν η αεροδυναμική απόδοση.

Για το λόγο αυτό, απομάκρυνε τον εμπρός άξονα από το cockpit, ώστε να διαχειριστεί καλύτερα τη διαταραγμένη ροή αέρα που αφήνουν πίσω τους οι εμπρός τροχοί, ώστε να βελτιώσει την απόδοση του δαπέδου, που παράγει την πλειονότητα του αεροδυναμικού φορτίου. Επίσης, η ομάδα προσπάθησε να εξοικονομήσει βάρος.

Η AlphaTauri θέλει να σημειώνει βαθμούς σε σταθερή βάση με αμφότερους τους οδηγούς. Ο Nyck de Vries θα κάνει την πρώτη του πλήρη σεζόν στη Formula 1 και ο επικεφαλής της ομάδας, Franz Tost, δήλωσε ότι ο 28χρονος Ολλανδός έχει πολύ υψηλή «φυσική ταχύτητα» και είναι οδηγός που γνωρίζει πως να κερδίζει αγώνες και τίτλους.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι η AlphaTauri θέλει να δει πιο σταθερή και υψηλότερου επιπέδου απόδοση από τον Yuki Tsunoda κατά τη διάρκεια της χρονιάς. H AlphaTauri δημοσιοποίησε επίσης βίντεο από το κράνος του de Vries και με κάμερα στα πεντάλ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!