Renault Espace: Διεκδικώντας νέο… χώρο

Η Renault δημοσιοποιεί λίγες ακόμα πληροφορίες για το νέο Espace που θα απεμπολήσει πλήρως την MPV ταυτότητά του, υιοθετώντας τεχνολογία ανάλογη του Austral και αντίστοιχη σχεδίαση -σε επιμηκυμένη εκδοχή

Renault Espace: Διεκδικώντας νέο… χώρο

Η Renault δημοσιοποιεί λίγες ακόμα πληροφορίες για το νέο Espace που θα απεμπολήσει πλήρως την MPV ταυτότητά του, υιοθετώντας τεχνολογία ανάλογη του Austral και αντίστοιχη σχεδίαση -σε επιμηκυμένη εκδοχή

H γαλλική φίρμα ετοιμάζει το διάδοχο του Espace o οποίος όπως επιβάλει η παράδοση και η ονομασία του, θα στοχεύσει να επαναπροσδιορίσει τα πρότυπα της κατηγορίας των επταθέσιων μοντέλων σε όρους χρηστικότητας. Ωστόσο βάσει των νεότερων στοιχείων που έδωσε στη δημοσιότητα η Renault, δεν θα το πράξει μέσω ενός MPV αμαξώματος, αλλά μιας πιο περιπετειώδους σχεδίασης που θα το κατηγοριοποιεί ως SUV.

Για την ακρίβεια, τη βάση για το νέο Espace θα αποτελέσει το Austral, με το νέο μοντέλο να απεμπολεί πλήρως τα MPV χαρακτηριστικά του προς όφελος ενός full-SUV αμαξώματος. Εξάλλου, και η τελευταία εκδοχή του Espace είχε αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που να προσιδιάζουν στην SUV κατηγορία και πλέον θα κάνει τo επόμενο βήμα.

Με αυτό δεδομένο, το νέο Espace αναμένεται να έχει μήκος 4,72 μέτρα, όντας κατά 14 εκ. μικρότερο σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του. Αυτό ωστόσο δεν θα σημαίνει μικρότερη ευρυχωρία, μάλλον αντιθέτως καθώς κατά τις συστάσεις της γαλλικής φίρμας, παρά το πιο compact αποτύπωμα, το νέο Espace θα προσφέρει ακόμα περισσότερο χώρο στο εσωτερικό με το συνολικό ωφέλιμο χώρο, κατά μήκος να διαμορφώνεται σε 2,48 μέτρα, μέγεθος αυξημένο σε σχέση με το παρελθόν.

Με δεδομένη την συνάφεια με το Austral, το νέο Espace αναμένεται να υιοθετήσει μια ανάλογη σχεδιαστική γραμμή, με τις διαφορές να εντοπίζονται από τη δεύτερη κολώνα και πίσω προκειμένου να καταστεί εφικτή η φιλοξενία μιας τρίτης σειράς καθισμάτων. Αυτή θα σημάνει μια πιο τετραγωνισμένη σχεδίαση στο πίσω τμήμα προκειμένου να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος χώρος καθ΄ύψος και ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί και η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ.

Έτσι, όπως προδίδει και το νεότερο teaser που έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική φίρμα η οροφή του Espace θα έχει μια σχεδόν ευθεία χάραξη. Επιπλέον, η διαφοροποίηση στο γράμμα «e» στην ονομασία Espace επιβεβαιώνει κατά κάποιο τρόπο την παρουσία της υβριδικής τεχνολογίας E-Tech του μικρότερου Austral, που συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ σε δύο εκδοχές ισχύος 160 και 199 ίππων.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται επίσης και η παρουσία των ήπιων υβριδικών εκδόσεων με κινητήρα 1,3 λίτρων σε παραλλαγές ισχύος 140 και 158 ίππων. Μέρος των προδιαγραφών του νέου Espace αναμένεται να αποτελέσει και το σύστημα τετραδιεύθυνσης του Austral το οποίο αναμένεται να χρησιμεύσει ακόμα περισσότερο με δεδομένο το μεγαλύτερο μέγεθος του Espace.

H πρεμιέρα της έκτης κατά σειρά γενιάς του Espace αναμένεται να πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της στις αρχές της άνοιξης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!