Audi Q7: Σε τροχιά -νέας- ανανέωσης

H γερμανική φίρμα ετοιμάζει μια ακόμα ανανέωση για το Q7 το οποίο, με φόντο την συγκεκριμένη εξέλιξη θα παρατείνει τον κύκλο ζωής του, με την προοπτική διαδοχής από ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο

Audi Q7: Σε τροχιά -νέας- ανανέωσης

H γερμανική φίρμα ετοιμάζει μια ακόμα ανανέωση για το Q7 το οποίο, με φόντο την συγκεκριμένη εξέλιξη θα παρατείνει τον κύκλο ζωής του, με την προοπτική διαδοχής από ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο

H τρέχουσα γενιά του Q7 πρωτοεμφανίστηκε το 2015 και ανανεώθηκε το 2020. Όπως όλα δείχνουν η Audi ετοιμάζεται να αναβαθμίσει για ακόμα μια φορά το επιβλητικό SUV που εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε δοκιμές εξέλιξης, παρατείνοντας τον κύκλο ζωής του.

Με δεδομένο ότι η γερμανική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να λανσάρει αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα από το 2026 και εφεξής, προφανώς έχουμε να κάνουμε με το τελευταίο Q7 που θα εφοδιάζεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Παράλληλα, ο παραπάνω στρατηγικός σχεδιασμός εξηγεί και το λόγο που η Audi αποφάσισε να δώσει παράταση στο μοντέλο το οποίο από το 2027 αναμένεται να διαδεχθεί μια αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή με τα διακριτικά Q7 e-tron η οποία δεν αποκλείεται, εκμεταλλευόμενη τις εξασφαλίσεις της ηλεκτροκίνησης αλλά και το γεγονός ότι το Q8 είναι αποκλειστικά πενταθέσιο, να προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής και μιας επταθέσιας έκδοσης.

Μέχρι τότε το Q7 θα συνεχίσει την πορεία του ως «συμβατικό» SUV και βάσει των λήψεων του φωτογραφικού φακού με ορισμένα νέα στοιχεία. Σε αυτά συγκαταλέγονται ανασχεδιασμένη γρίλια και προφυλακτήρες ενώ, αν έπρεπε να υποθέσει κανείς το «περιεχόμενο» των φωτιστικών σωμάτων, προφανώς πρόκειται για τα Digital Matrix LED τελευταίας γενιάς που εμφανίστηκαν στο πρόσφατο A8. Στο πίσω τμήμα οι διαφορές είναι πιο διακριτικές με τις αλλαγές να εστιάζουν στον προφυλακτήρα και σε νέα γραφικά για τα φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές θα εστιάσουν περισσότερο στο λειτουργικό του infotainment το οποίο προδιαγράφεται αναβαθμισμένο και με περισσότερες δυνατότητες και πιθανότατα με την ενσωμάτωση του MyAudi app. Με δεδομένο επίσης ότι το νέο Audi Q8 e-tron υιοθετεί ανάλογου μεγέθους οθόνες (ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, infotainment 10,1 ιντσών και μια ακόμα οθόνη για τον κλιματισμό με διαγώνιο 8,6 ιντσών) το Q7 θα συνεχίσει με την ίδια διάταξη.

Οι αλλαγές στους κινητήρες παραμένουν προς το παρόν επτασφράγιστο μυστικό ωστόσο, κανένας δεν θα εκπλαγεί με την περαιτέρω διείσδυση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας σε περισσότερους κινητήρες και με ενδεχομένως περισσότερες plug-in υβριδικές επιλογές με μεγαλύτερες μπαταρίες οι οποίες θα προσφέρουν μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!