F1 logistics

Με ένα νέο επεισόδιο που εστιάζει στον κρίσιμης σημασίας ρόλο των logistics, επιστρέφει το ντοκιμαντέρ «Beyond the Visible» της ομάδας Formula 1 της Alfa Romeo που μας μεταφέρει στον αθέατο κόσμο του σπορ.

Το τρίτο από τα πέντε επεισόδια του ντοκιμαντέρ «Beyond the Visible» της ομάδας της Alfa Romeo στη Formula 1 εστιάζει σε μια από τις πλέον κρίσιμες, αλλά και αφανείς δραστηριότητες στον κόσμο της Formula 1, αυτής των logistics. Σε αυτό το επεισόδιο με τίτλο «The Hidden Backbone» (Η κρυμμένη ραχοκοκαλιά), η σειρά μεταφέρει το κοινό στις εξαιρετικά περίπλοκες διαδικασίες που απαιτούνται ώστε οι ομάδες να ταξιδεύουν και να μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους σε όλο τον κόσμο για τις ανάγκες των Grand Prix.

Από τη μεταφορά των μονοθεσίων και των απαραίτητων ανταλλακτικών, μέχρι την κατασκευή των εντυπωσιακών motorhomes και τη μετακίνηση εκατοντάδων ανθρώπων, το νέο επεισόδιο ρίχνει φως στην εντυπωσιακή οργάνωση που επιτρέπει στις ομάδες της Formula 1 να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Η ακρίβεια και ο απόλυτος συντονισμός είναι απαραίτητος, έτσι ώστε τα δεκάδες μέλη της ομάδας, ο ευαίσθητος εξοπλισμός, αλλά ακόμα και τα motorhomes που αποτελούν τη βάση της ομάδας σε κάθε πίστα και συναρμολογούνται σε κάθε αγώνα, να μεταφερθούν με ταχύτητα και ασφάλεια. Την ευθύνη για αυτό το εγχείρημα έχει μια μικρή ομάδα εξιδεικευμένων ανθρώπων που σκοπός τους είναι να διασφαλίσουν ότι τα πάντα θα μεταφερθούν σύμφωνα με το προβλεπόμενο πλάνο.

Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας, της δυσκολίας, αλλά και του κόστους των logistics μια ομάδας της Formula 1, είναι το γεγονός ότι από τα συνολικά 140 εκατομμύρια δολάρια του ετήσιου προϋπολογισμού, το 15% αξιοποιείται στο σχεδιασμό, διαχείριση και εκτέλεση των μεταφορών. Στη σεζόν που πρόσφατα ολοκληρώθηκε, η ομάδα μετέφερε περίπου 230 τόνους με πλοία, 40 τόνους αεροπορικώς και ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες με φορτηγά όπου ήταν εφικτή η μεταφορά μέσω οδικού δικτύου.

Παράλληλα, περίπου 100 μέλη της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων οδηγών, μηχανικών, ιατρικού προσωπικού κτλ. ταξίδεψαν και στους 22 αγώνες της χρονιάς. Ο προγραμματισμός των μεταφορών που θα χρειαστούν σε μια αγωνιστική σεζόν, πραγματοποιείται σε ποσοστό 90% μέχρι το Δεκέμβρη της προηγούμενης χρονιάς, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος το προσωπικό να εστιάζει στη σωστή εκτέλεση του πλάνου.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το ντοκιμαντέρ. Θέλαμε να μιλήσουμε για θέματα που είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό και να ρίξουμε φως σε όλους εκείνους τους αφανείς ήρωες που όμως αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας μας» δήλωσε ο Cristiano Fiorio, μάνατζερ της ομάδας της Alfa Romeo.

Πρωταρχικός στόχος της σειράς «Beyond the Visible» είναι να φέρει στο προσκήνιο τις λιγότερο γνωστές πτυχές της Formula 1. Όταν δίνεται η εκκίνηση στα Grand Prix και το κοινό απολαμβάνει τις μάχες των οδηγών, αυτό είναι εφικτό επειδή εκατοντάδες επαγγελματίες έχουν φροντίσει ώστε οι διαδικασίες των logistics να έχουν εκτελεστεί με τον πλέον αποδοτικό τρόπο. Αυτή την ιστορία εξιστορεί το τρίο επεισόδιο της σειράς. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα προηγούμενα δύο στους ακόλουθους συνδέσμους.

Beyond the Visible
1. Before we hit the ground
2. Trust is gained

F1 - Valtteri Bottas (Alfa Romeo), GP Ολλανδίας 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!