F1: Σωματική και πνευματική προετοιμασία

Το δεύτερο επεισόδιο της πρωτότυπης σειράς της Alfa Romeo, «Beyond the Visible», με τίτλο «Σχέση Εμπιστοσύνης», εστιάζει στη σωματική και πνευματική προετοιμασία των πιλότων ώστε να ανταποκριθούν στις ακραίες απαιτήσεις της Formula 1.

Με τίτλο «Σχέση Εμπιστοσύνης», το δεύτερο επεισόδιο επικεντρώνεται στην εντατική προετοιμασία, σε σωματικό και πνευματικό επίπεδο, που απαιτείται να ολοκληρώσουν οι δύο οδηγοί της ομάδας, Valtteri Bottas και Guanyu Zhou.

Η προετοιμασία περιλαμβάνει σκληρή προπόνηση, απαιτητικά τεστ, αλλά και τεχνικές δοκιμασίες που προσομοιώνουν τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί σε έναν αγώνα. Ο στόχος είναι ένας: η καλύτερη δυνατή προετοιμασία ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση.

Για αυτό το σκοπό, μια πολυάριθμη ομάδα επαγγελματικών δουλεύουν σε καθημερινή βάση στο πλευρό των οδηγών, από ειδικούς προπονητές για τη φυσική κατάσταση, μέχρι φυσιοθεραπευτές και ψυχολόγους. Ειδικότερα η πνευματική αντοχή είναι κρίσιμης σημασίας, έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να παραμείνει συγκεντρωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της μαραθώνιας σεζόν των 22 Grand Prix.

To ίδιο είναι και η προετοιμασία του σώματος, όπου οι οδηγοί ξοδεύουν χρόνο μεταξύ του γυμναστηρίου και του προσομοιωτή. Η δύναμη και η αντοχή είναι απαραίτητες, όπως και η διατήρηση του ιδανικού βάρους του οδηγού και η προπόνηση είναι ειδικά σχεδιασμένη.

Όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των οδηγών λαμβάνονται υπόψη, όπως για παράδειγμα τα μεγάλα ταξίδια από πίστα σε πίστα, το jet lag, αλλά και το στρες που γιγαντώνεται τις ημέρες του αγώνα. Η σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται μεταξύ των μελών της ομάδας και των οδηγών αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη συνεχή βελτίωση και τη διατήρηση του κινήτρου σε υψηλό επίπεδο.

Δείτε το πρώτο επεισόδιο της σειρά «Beyond the Visible».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!