Η Porsche Taycan κινείται με… υψηλές ταχύτητες

Ένα σημαντικό ορόσημο για την Porsche Taycan και τη νέα -ηλεκτρική- εποχή της γερμανικής φίρμας, που γιορτάστηκε έντονα στο εργοστάσιο, όπου κατασκευάστηκε το αυτοκίνητο με “αριθμό 100.000”.

Η Porsche Taycan κινείται με… υψηλές ταχύτητες

Ένα σημαντικό ορόσημο για την Porsche Taycan και τη νέα -ηλεκτρική- εποχή της γερμανικής φίρμας, που γιορτάστηκε έντονα στο εργοστάσιο, όπου κατασκευάστηκε το αυτοκίνητο με “αριθμό 100.000”.

Στις 7 Νοεμβρίου η Porsche συμπλήρωσε την κατασκευάστηκε 100.000 Taycan. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής τρία περίπου χρόνια από την πρεμιέρα του μοντέλου, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Zuffenhausen. Παράλληλα, σε αυτό το κλίμα εορτασμού, παρουσιάστηκαν και κάποια αυτοκίνητα που έχουν καλύψει πολλά χιλιόμετρα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα.

Το αυτοκίνητο με τον «αριθμό 100.000» είναι μια Taycan Turbo S σε μπλε χρώμα (Neptune Blue) που έχει προορισμό έναν πελάτη στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που φτάσαμε τόσο γρήγορα σε αυτό το ορόσημο στην ιστορία της παραγωγής – παρά τις πρόσφατες προκλήσεις που προέκυψαν από την έλλειψη ημιαγωγών και την ασταθή κατάσταση του Covid», λέει ο Kevin Giek, Αντιπρόεδρος της γραμμής παραγωγής της Taycan. «Με την Taycan, έχουμε κάνει ένα αποφασιστικό και σίγουρα επιτυχημένο ξεκίνημα στην ηλεκτρική εποχή».

Σύμφωνα με την Porsche, οι πιο δημοφιλείς αγορές για την Taycan, είναι αυτές των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, και της Κίνας. Πάντως, η χρονιά που διανύουμε και πιο συγκεκριμένα οι εννέα πρώτοι μήνες, δείχνουν μια πτώση στις πωλήσεις, σε σχέση με τον αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, κατά 12%.

Αυτό οφείλεται στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εφοδιαστική αλυσίδα, με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχουν παραδοθεί αυτούς τους εννέα μήνες του 2022 να είναι 25.073. Ωστόσο, αυτή η καθυστέρηση δεν έχει επηρεάσει διόλου τη ζήτηση για το μοντέλο, με το βιβλίο παραγγελιών να είναι γεμάτο.

Ταυτόχρονα με την είδηση για το ορόσημο της παραγωγής των 100.000 Taycan, υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με κάποιες περιπτώσεις αυτοκινήτων που έχουν κάνει πολλά χιλιόμετρα. Ο Jean-Hubert Revolon που ασχολείται με τις μεταφορές, αγόρασε μια Taycan 4S στα μέσα Αυγούστου 2020 και έχει ήδη διανύσει 188.119 χιλιόμετρα. Ζει στη Γαλλία στην περιοχή της Λυών και συχνά οδηγεί σε γειτονικές χώρες, καλύπτοντας έως και 1.200 χιλιόμετρα σε μία μόνο ημέρα.

Μια άλλη περίπτωση αφορά στον Guillaume Takvorian, έναν φαρμακοποιό από τη Μασσαλία, ο οποίος είναι επίσης κάτοχος μιας Taycan 4S από τον Ιούνιο του 2020. Έχει καλύψει μέχρι τώρα 113.977 χιλιόμετρα, κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών του ταξιδιών στη νότια Γαλλία. Είναι επίσης κάτοχος μιας 911 Targa και του αρέσει ο ήχος του βενζινοκινητήρα της, αν και απολαμβάνει επίσης τη σιωπή του ηλεκτρικού σεντάν κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών.

Guillaume Takvorian – Porsche Taycan 4S

 

Ένα άλλο σχετικό παράδειγμα προέρχεται από την Porsche, καθώς ο επικεφαλής σχεδιασμού αμαξωμάτων της εταιρείας, Markus Kreutel, έκανε 134.911 χιλιόμετρα με ένα εταιρικό αυτοκίνητο, μια Taycan Turbo μεταξύ Φεβρουαρίου 2021 και Αυγούστου 2022. Ημερήσιες αποστάσεις έως και 1.500 χιλιόμετρα δεν αποτέλεσαν πρόβλημα για το ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών του ταξιδιών που συχνά περιλάμβαναν μετακινήσεις από το Zuffenhausen στη Σλοβακία ή στα Όρη Ore.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!