Η Bentley Bentayaga Odessean για τους λίγους

Μόλις 70 αυτοκίνητα της ειδικής έκδοσης Bentley Bentayaga Odyssean θα κατασκευαστούν.

Η Bentley Bentayaga Odessean για τους λίγους

Μόλις 70 αυτοκίνητα της ειδικής έκδοσης Bentley Bentayaga Odyssean θα κατασκευαστούν.

Η Bentley παρουσιάζει την Bentayga Odyssean Edition, συνεχίζοντας τηn ιστορία των ειδικών εκδόσεων που δίνουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα, αλλά και τη βιωσιμότητα. Η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, αφού θα κατασκευαστούν μόλις 70 αντίτυπα. Όλα αυτά θα εφοδιάζονται με την τελευταία εξέλιξη του Plug-in υβριδικού συστήματος με τον V6 κινητήρα.

Το εσωτερικό της Odyssean Edition διαθέτει ένα υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Η ταπετσαρία αποτελείται από δέρμα, το οποίο προέρχεται από βιώσιμες πηγές. Οι αποχρώσεις του δέρματος είναι Autumn και Linen, όπως τις ονομάζει η βρετανική φίρμα. Επιπλέον, ως τρίτο χρώμα μπορεί να προστεθεί ένα από τα παρακάτω: Beluga, Porpoise, Cricketball, Brunel ή Brunt Oak.

Στις ξύλινες επενδύσεις Koa που βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα έχει χρησιμοποιηθεί 90% λιγότερο βερνίκι, σε σχέση με τις άλλες τυπικές εκτελέσεις. Ένα ειδικό μοτίβο ρόμβου εκτείνεται σε όλο το κάθισμα, ενώ σε αρκετές από τις εσωτερικές επιφάνειες χρησιμοποιούνται διακοσμητικά από 100% βρετανικό μαλλί tweed. Τα καθίσματα διαθέτουν 22 ηλεκτρικές ρυθμίσεις, ενώ επίσης είναι κλιματιζόμενα.

Για την κίνηση της Bentayga Odyssean Edition, φροντίζει ένα Plug-in υβριδικό σύστημα με έναν V6 3,0 λίτρων βενζίνης που συνεργάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 100 kW, με μπαταρία 18 kWh, που προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις, αλλά και κίνηση με μηδενικούς ρύπους, αμιγώς ηλεκτρικά, για 45 χιλιόμετρα.

Η απόδοση του 3.0 TFSI V6 βενζινοκινητήρα και του ηλεκτρικού μοτέρ των 100 kW είναι 462 ίπποι, επιτρέποντας στην Bentayga Hybrid να επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,3 δευτερόλεπτα, αναπτύσσοντας μέγιστη ταχύτητα 254 χλμ./ώρα.

Εξωτερικά η Odyssean Edition ξεχωρίζει χάρη στις πινελιές χρωμίου που συναντάμε στους τροχούς των 22 ιντσών, καθώς και στον εμπρός, αλλά και πίσω προφυλακτήρα, στα μαρσπιέ και στα φωτιστικά σώματα. Σε κάθε περίπτωση, οι χρωματικές επιλογές είναι πολλές και φτάνουν τις 60 στον αριθμό.

Η παραγωγής της Bentley Bentayga Odyssean Edition θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023, με τις τιμές ακόμα να μην έχουν ανακοινωθεί.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!