F1: O Alonso βάζει φωτιές και μετά προκηρύττει ειρήνη

Ο Fernando Alonso πιστεύει ότι o Τύπος θα πρέπει να σταματήσει να βάζει τους οπαδούς της Formula 1 τον έναν εναντίον του άλλου, κάνοντας ανάρτηση στο Twitter για να διευκρινίσει σχόλιά του που δημοσιεύτηκαν σε ολλανδική εφημερίδα για την αξία των τίτλων του Lewis Hamilton.

F1: O Alonso βάζει φωτιές και μετά προκηρύττει ειρήνη

Ο Fernando Alonso πιστεύει ότι o Τύπος θα πρέπει να σταματήσει να βάζει τους οπαδούς της Formula 1 τον έναν εναντίον του άλλου, κάνοντας ανάρτηση στο Twitter για να διευκρινίσει σχόλιά του που δημοσιεύτηκαν σε ολλανδική εφημερίδα για την αξία των τίτλων του Lewis Hamilton.

Σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, o 2 φορές Πρωταθλητής της Formula 1, Fernando Alonso, σχολίασε τους τίτλους των Lewis Hamilton και Max Verstappen. O Ισπανός δήλωσε ότι ο Verstappen είχε αποδώσει καλύτερα από τον Hamilton το 2021: «Φέτος, ο Max είναι κυρίαρχος και κάποια στιγμή κατάφερε να φτάσει στον παγκόσμιο τίτλο».

«Την περασμένη σεζόν ήταν διαφορετικά. Νομίζω ότι απέδωσε καλύτερα από τον Lewis και πιστεύω ότι είναι ένας άξιος Πρωταθλητής. Σέβομαι επίσης πολύ τον Lewis. Παρόλα αυτά, είναι διαφορετικό όταν κερδίζεις 7 παγκόσμιους τίτλους, έχοντας να παλέψεις μόνο με τον team-mate σου».

«Τότε, νομίζω ότι ένα Πρωτάθλημα έχει λιγότερη αξία από ό,τι όταν έχεις λιγότερους τίτλους αλλά έπρεπε να παλέψεις με άλλους οδηγούς με ίδιο ή και καλύτερο μονοθέσιο. Το 2005 και το 2006, ξεκίνησα καλά τη χρονιά και κατάφερα να δημιουργήσω προβάδισμα. Άλλοι μπορούσαν να καταλήξουν με καλύτερα αυτοκίνητα, αλλά εγώ κατάφερνα να διαχειρίζομαι αυτή τη διαφορά».

«Ποτέ δεν χρειάστηκε να παλέψω με τον team-mate μου για να κερδίσω αυτούς τους τίτλους. Και δεν είδα τον Max να παλεύει με τον Perez ή τον Albon για να κερδίσει αγώνες. Αλλά ο Schumacher, συγκεκριμένα, χρειάστηκε να παλέψει με τον team-mate του για να κερδίσει πέντε συνεχόμενους τίτλους, ενώ ο Hamilton πάλεψε με τον Rosberg και τον Bottas. Το βλέπω ως κάτι διαφορετικό».

Αφότου τα σχόλια αυτά άρχισαν να αναπαράγονται στα μέσα του ειδικού Τύπου, ο Alonso ανήρτησε το ακόλουθο μήνυμα στο Twitter: «Και πάλι… Παρακαλώ, όλοι τίτλοι είναι καταπληκτικοί, άξιοι και εμπνευσμένοι. Ασύγκριτοι μεταξύ τους και ας απολαύσουμε Πρωταθλητές και θρύλους της σημερινής εποχής. Κουρασμένος από τη συνεχή αναζήτηση επικεφαλίδων. Ας τους απολαύσουμε».

Ο Alonso δήλωσε ότι ήθελε: «να προσπαθήσω να βοηθήσω και να κάνω τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα καλύτερο μέρος. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι σε αυτό. Πρέπει να σταματήσουμε να βάζουμε τους οπαδούς τον έναν εναντίον του άλλου. Είμαστε όλοι στο ίδιο πράγμα. Σπουδαίοι Πρωταθλητές, σπουδαίοι αθλητές και προσπαθούμε να απολαύσουμε αυτή την όμορφη εποχή».

H αντίδραση του Lewis Hamilton ήταν να αναρτήσει στο Twitter μία φωτογραφία (με «thumbs up») από το GP ΗΠΑ του 2007, όταν οι δυο τους ήταν team-mates στη McLaren, με τον Βρετανό στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με το χέρι του στον ώμο του Alonso που είχε τερματίσει 2ος. Ήταν η 2η νίκη του Hamilton, στην πρώτη του σεζόν στη Formula 1, και ο Alonso είχε κάνει χειρονομίες διαμαρτυρίας προς το pit wall κατά τη διάρκεια του αγώνα, ζητώντας ίσως να δοθεί εντολή να περάσει μπροστά, αφότου είχε επιτεθεί στον Βρετανό, ο οποίος είχε υπερσπιστεί επιτυχώς την πρωτοπορία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!