Φόρος τιμής στους Beatles από τη Lamborghini

Η Lamborghini 400 GT 2+2 αποτίει φόρο τιμής στους Beatles για την 60ή επέτειο του πρώτου τους single «Love Me Do».

Φόρος τιμής στους Beatles από τη Lamborghini

Η Lamborghini 400 GT 2+2 αποτίει φόρο τιμής στους Beatles για την 60ή επέτειο του πρώτου τους single «Love Me Do».

Η Lamborghini έκανε μια πολύ ιδιαίτερη περιήγηση στο Λονδίνο με μια 400 GT 2+2 από τα στούντιο Abbey Road μέχρι το Savile Row και πολλούς από τους διάσημους δρόμους στο ενδιάμεσο. Ήταν ένα ταξίδι που βοήθησε να καθοριστεί το πιο επιτυχημένο μουσικό συγκρότημα στον κόσμο, οι Beatles. Η Lambroghini 400 GT 2+2 τίμησε αυτό το ταξίδι την ημέρα της 60ής επετείου του πρώτου τους single «Love Me Do».

Οι Beatles ηχογράφησαν σχεδόν το σύνολο της παραγωγής τους στο Abbey Road, συμπεριλαμβανομένου του «Love Me Do». Όταν έδωσαν για τελευταία φορά ζωντανή συναυλία στην οροφή του κεντρικού τους κτιρίου Savile Row Apple Corps στις 30 Ιανουαρίου 1969, μια Lamborghini 400 GT 2+2, Rosso Alfa (κόκκινη) με Nero (μαύρο) εσωτερικό, ήταν σταθμευμένη στο δρόμο από κάτω. Το αυτοκίνητο είναι ορατό στο πρόσφατο βραβευμένο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Peter Jackson για τους Beatles, Get Back.

Και τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος ήταν λάτρεις των αυτοκινήτων, αλλά ο σερ Paul McCartney σαγηνεύτηκε ιδιαίτερα από τη γοητεία της Lamborghini 400 GT 2+2. Πολυάριθμες πηγές υποστηρίζουν ότι περίπου την εποχή που οι Beatles ηχογραφούσαν το «White Album» το 1968, καθώς και το «Let It Be», με το οποίο ολοκλήρωσαν τη δισκογραφική τους πορεία ως συγκρότημα, ο McCartney είχε στην κατοχή του μία Lamborghini 400 GT 2+2, παρά την έλλειψη επίσημων εγγράφων που να το αποδεικνύουν.

Η Lamborghini 400 GT 2+2 παρουσιάστηκε το 1966, μόλις τρία χρόνια μετά από την ίδρυση της ιταλικής μάρκας. Παρά τις πρώιμες ημέρες της εταιρείας, η 400 GT 2+2 είχε ήδη αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα grand tourer που υπήρχαν στην αγορά. Ήταν η τέλεια έκφραση της αρχικής ιδέας του Ferruccio Lamborghini για τη δημιουργία του ταχύτερου, πιο άνετου και όμορφου GT, ενώ η διαμόρφωση 2+2 το καθιστούσε επίσης αρκετά πρακτικό.

Σχεδιάστηκε από την Carrozzeria Touring, μια από τις κορυφαίες τότε εταιρείες όσον αφορά το στυλ και την υψηλή ποιότητα κατασκευής, και εξοπλίστηκε με έναν 4λιτρο V12 κινητήρα με διπλό εκκεντροφόρο επικεφαλής, η αρχιτεκτονική του οποίου αποτελεί ακόμη και σήμερα σήμα κατατεθέν της Lamborghini.

Σε αυτό το τελευταίο βίντεο, ο Dylan Jones, Άγγλος δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιαστής που έχει πάρει πολλές φορές συνέντευξη από τον σερ Paul McCartney, ανατρέχει σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι, και μας μεταφέρει πίσω στη δεκαετία του 1960, για να εξερευνήσει την επιρροή του Λονδίνου στον τραγουδοποιό και την εποχή που ο ίδιος και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος διαμόρφωσαν τόσο βαθιά.

«Το Λονδίνο ήταν το μέρος από το οποίο ο McCartney αντλούσε την έμπνευσή του, η πόλη που επηρέαζε τις συνθέσεις του, τις δημιουργικές του διαδικασίες και την απέραντη περιέργειά του», δηλώνει ο Jones. «Αν προηγουμένως θεωρούσε τον εαυτό του μάλλον παραδοσιακό, οι ταχύτατες αλλαγές που συνέβαιναν στην underground κουλτούρα του Λονδίνου τον ενθάρρυναν να εξερευνήσει τη δημιουργικότητά του, εξακολουθώντας να συνεργάζεται με τον John Lennon για να δημιουργήσουν μια σειρά από μουσικά αριστουργήματα που παραμένουν αξεπέραστα».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!