Hennessey Venom F5 Roadster: Ανοιχτό με 480+ χλμ./ώρα (video)

Το νέο Hennessey Venom F5 Roadster στοχεύει να ξεπεράσει τα 300 μίλια/ ώρα (483 χλμ./ώρα) και να κατακτήσει το ρεκόρ στην κατηγορία των ανοιχτών αυτοκινήτων.

Hennessey Venom F5 Roadster: Ανοιχτό με 480+ χλμ./ώρα (video)

Το νέο Hennessey Venom F5 Roadster στοχεύει να ξεπεράσει τα 300 μίλια/ ώρα (483 χλμ./ώρα) και να κατακτήσει το ρεκόρ στην κατηγορία των ανοιχτών αυτοκινήτων.

Η αμερικανική Hennessey αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με το ανοιχτό hypercar,Venom F5 Roadster, με το οποίο έχει στόχο να ξεπεράσει τα 300 μίλια/ώρα (483 χλμ./ώρα).  Με τιμή που υπολογίζεται κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ, θα κατασκευαστούν 30 αντίτυπα της ανοιχτής εκδοχής του μοντέλου, έναντι των 24 της Coupe, που κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους.

Το Venom F5 Roadster κατασκευάζεται στο Τέξας και αποτελεί τον αντίπαλο της Koenigsegg Regera και της Bugatti Μistral η οποία με τη σειρά της θέλει να καταρρίψει το συγκεκριμένο ρεκόρ και να το κάνει δικό της, όπως τόνισε στην παρουσίασή της.

Με βάρος 1.406 κιλά, η Rodaster είναι πιο βαριά από την Coupe που ζυγίζει 1.360 κιλά. Το πάνελ της οροφής που αφαιρείται ζυγίζει μόλις 8 κιλά, γεγονός που θα βοηθάει στην αποθήκευσή της από ένα μόνο άτομο. Το πίσω γυάλινο πάνελ εξελίχθηκε και πιστοποιήθηκε για χρήση σε αεροσκάφη, με αντοχή σε δυνάμεις που υπερβαίνουν τα 300 μίλια/ώρα (483 χλμ./ώρα) και θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 540 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, το Venom F5 Coupe σχεδιάστηκε εξ αρχής με γνώμονα της ανοιχτή του εκδοχή, γεγονός που διασφαλίζει ότι η οδική συμπεριφορά της θα είναι αντίστοιχα καλή με αυτή της κλειστής εκδοχής.

Πίσω και κάτω από το μεγάλο γυάλινο κάλυμμα βρίσκεται ο ίδιος διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας των 6,6 λίτρων που συναντάμε και στο Coupe Venom. Η Hennessey σχεδίασε και κατασκεύασε τον κινητήρα εσωτερικά, χρησιμοποιώντας εξαρτήματα υψηλής αντοχής και χαμηλού βάρους, όπως σφυρήλατα έμβολα από αλουμίνιο, σύστημα εξαγωγής από τιτάνιο και εισαγωγής από ειδικά επεξεργασμένο αλουμίνιο. Το Venom F5 Roadster αποδίδει 1.842 ίππους έναντι των 1.816 ίππων που έχει η Coupe εκδοχή του μοντέλου.

Για τη μετάδοση φροντίζει ένα αυτοματοποιημένο κιβώτιο μονού δίσκου, με επτά σχέσεις, που στέλνει τη θηριώδη αυτή δύναμη στους πίσω τροχούς. Η αρχιτεκτονική της ανάρτησης αποτελείται από διπλά ψαλίδια και ειδικά εξελιγμένα αμορτισέρ coilover από τη Penske. Τα ανθρακεραμικά φρένα ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό, με τους δίσκους να είναι Brembo και τις δαγκάνες AP racing. Το αυτοκίνητο πατάει σε τροχούς αλουμινίου με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.

Η Hennessey δεν έχει ανακοινώσει επίσημα ακόμα τα στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις του Venom F5 Roadster, αλλά όπως γνωρίζουμε το Coupe θέλει 8,4 δευτερόλεπτα για το 0-300 χλμ./ώρα και 2,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα. Ενώ το ανοιχτό Venom έχει σχεδιαστεί για να έχει μέγιστη ταχύτητα 483 χλμ./ώρα (300 μίλια/ώρα), η ανάλογη τιμή για την κουπέ εκδοχή είναι 500 χλμ./ώρα (311 μίλια/ώρα).

Το τιμόνι είναι εμπνευσμένο από τη Formula 1, αλλά τα χειριστήρια στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορούν λειτουργίες όπως τα φώτα, τα φλας, τους υαλοκαθαριστήρες και την ανάφλεξη του κινητήρα. Πίσω από το τιμόνι βρίσκεται ένα ψηφιακός πίνακας οργάνων επτά ιντσών, ο οποίος σύμφωνα με τη Hennessey βασίζεται στις οθόνες head-up display που τοποθετούνται σε μαχητικά αεροσκάφη. Η οθόνη διαμορφώνεται ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης.

Ωστόσο, δεν απουσιάζει η πολυτέλεια από το εσωτερικό του Venom F5 Roadster, έστω και σε μικρές δόσεις. Πιο συγκεκριμένα θα βρεις επενδύσεις από δέρμα και αλκαντάρα στα σπορ καθίσματα από ανθρακονήματα, αλλά και στις πόρτες, ενώ στις ανέσεις περιλαμβάνονται το σύστημα κλιματισμού, το infotainment με οθόνη 9 ιντσών που υποστηρίζει συνδέσεις με Apple CarPlay και Android Auto.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!