Το νέο ηλεκτρικό Firefly Sport για παιδιά

Ήρθε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό “Firefly Sport” που στοχεύει σε μαθήματα οδήγησης για παιδιά άνω των τεσσάρων ετών.

Το νέο ηλεκτρικό Firefly Sport για παιδιά

Ήρθε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό “Firefly Sport” που στοχεύει σε μαθήματα οδήγησης για παιδιά άνω των τεσσάρων ετών.

Πρόκειται για το νέο “Firefly Sport“, ένα αμιγώς ηλεκτρικό βρετανικό αυτοκίνητο που θυμίζει “supercar” και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για παιδιά που θέλουν να μάθουν να οδηγούν. Η εταιρεία “Young Driver” – της οποίας η αδελφή εταιρεία “Young Driver Motor Cars” δημιούργησε αυτό το νέο EV σε παιδικό μέγεθος δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν να οδηγούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, πριν το ηλικιακό όριο που θέτει το κράτος.

Η “Young Driver“, που ιδρύθηκε το 2009, διδάσκει στα παιδιά τόσο τον τρόπο για να οδηγούν όσο και τη σημασία της οδικής ασφάλειας. Το νέο “Firefly Sport” έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε τα παιδιά όχι μόνο να μάθουν να οδηγούν, αλλά και για να τους προσφέρει μια εμπειρία όσο το δυνατόν πιο κοντά στην οδήγηση σε δημόσιο δρόμο.

Σχεδιασμένο για να φιλοξενεί παιδιά-οδηγούς ηλικίας από τεσσάρων έως 10 ετών, το “Firefly Sport” συνοδεύεται απο του πλούσια γνώση και εμπειρία. Ο Steve Rawson, πρώην υπάλληλος της Aston Martin και της Jaguar Land Rover και ο πρώην μηχανικός της MG, Dr. Ian Pogson, είχαν κεντρική θέση στην δημιουργία του αυτοκινήτου.

Ο σκελετός του οχήματος είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο με ανεξάρτητη ανάρτηση παντού, καθώς και τιμόνι με ράβδο και γρανάζια. Κάτω από αυτό το εντυπωσιακό, σαν supercar, εξωτερικό κρύβεται μια μπαταρία 12 volt που τροφοδοτεί δύο ηλεκτροκινητήρες 24 volt. Οι μέγιστες ταχύτητες θα κυμαίνονται από 7 έως 25 μίλια/ώρα ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητες του οδηγού.

Το ίδιο το αυτοκίνητο μπορεί να επαναφορτιστεί χρησιμοποιώντας ηλιακή ενέργεια και τα στοιχεία της μπαταρίας του είναι βιδωτά, γεγονός που θα πρέπει να καθιστά εύκολη την αφαίρεση και την ανακύκλωσή τους. Υπάρχει επίσης ένας τηλεχειριζόμενος διακόπτης αποκοπής με εμβέλεια 200 μέτρων και μπορεί να διακόψει αυτόματα την παροχή ρεύματος εάν αντιληφθεί εμπόδια στην πορεία του.

Υπάρχει επίσης προαιρετική οροφή, ώστε η εκμάθηση οδήγησης με το Firefly Sport να μην εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Στο εσωτερικό υπάρχουν τρία όργανα – ταχύμετρο, ρολόι και ένδειξη απόστασης καθώς και κάμερα οπισθοπορείας και πιλοτικά φώτα για φλας, προβολείς και πίσω φώτα.

Ο Ian Mulingali, διευθύνων σύμβουλος της Young Drivers Motor Car, δήλωσε: “Το Firefly Sport είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο, αναβαθμισμένο αυτοκίνητο. Από το λανσάρισμά του αυτό το μήνα θα δώσει την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως 10 ετών να καθίσουν πίσω από το τιμόνι και να βιώσουν μια αυθεντική εμπειρία οδήγησης. Είναι ακριβώς αυτό το είδος εμπλοκής που χρειαζόμαστε στα κέντρα εκπαίδευσης νέων οδηγών για αρχίσουμε μαζί τους ένα ταξίδι για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας – και τελικά, την πρόληψη των ατυχημάτων στους δρόμους“.

Το Firefly Sport είναι επίσης 100% βρετανικό. Ένας προμηθευτής με έδρα το Bromsgrove χρησιμοποιείται για τις μπαταρίες 12 volt και οι ηλεκτροκινητήρες κατασκευάζονται στο Bournemouth. Το αμάξωμα κατασκευάζεται στο Huddersfield και το πλαίσιο προέρχεται από το Coventry. “Αν σκεφτείτε πώς η αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου κινείται προς μεγαλύτερη αυτονομία με την προμήθεια εξαρτημάτων, είμαστε σίγουρα μπροστά από την καμπύλη!” λέει ο Mulingali.

Ενώ το Firefly Sport θα είναι διαθέσιμο για οδήγηση σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο στα εκπαιδευτικά κέντρα της YDMC, το κοινό μπορεί να αγοράσει το αυτοκίνητο άμεσα (υπό την προϋπόθεση ότι έχει αρκετή ιδιωτική γη για να το οδηγήσει). Η YDMC ανακοίνωσε επίσης ότι θα αναπτυχθεί μια σειρά παραλλαγών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που είναι κατάλληλες για χρήση από ενήλικες. Η τιμολόγηση του Firefly Sport θα ανακοινωθεί στο British Motor Show.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!