Νέο sedan, μεγαλύτερο από τη Giulia ετοιμάζει η Alfa Romeo για το 2027

Το αφεντικό της Alfa Romeo δήλωσε στο Auto Express ότι ετοιμάζουν ένα μεγάλο sedan στις ΗΠΑ, το οποίο θα έρθει και στην Ευρώπη.

Νέο sedan, μεγαλύτερο από τη Giulia ετοιμάζει η Alfa Romeo για το 2027

Το αφεντικό της Alfa Romeo δήλωσε στο Auto Express ότι ετοιμάζουν ένα μεγάλο sedan στις ΗΠΑ, το οποίο θα έρθει και στην Ευρώπη.

Η Alfa Romeo ετοιμάζει ένα μεγάλο sedan, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του μέσα στο 2027. Έτσι, θα αποτελέσει μέρος του νέου σχεδίου για μια εξ ολοκλήρου ηλεκτρική γκάμα. Παρά την κυριαρχία των SUV, η Alfa Romeo φαίνεται ότι δεν διστάζει να επενδύσει σε άλλη, πιο παραδοσιακή, κατηγορία.

Σε ερώτηση του Auto Express, αν η Alfa Romeo εξελίσσει ένα μεγάλο μοντέλο ως μέρος του νέο πλάνου της για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον, ο Imparato απάντησε: «Εμείς θέλουμε να γίνουμε μια παγκόσμια premium μάρκα, οπότε θα πρέπει να έχουμε έναν εκπρόσωπο στην μεγάλη premium κατηγορία E, ένα μοντέλο που θα είναι διαθέσιμο το 2027».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν το μοντέλο αυτό θα είναι SUV η θα είναι σε πιο παραδοσιακή κατηγορία, αυτή των μεγάλων sedan, ο Imparato απάντησε: «Τι γίνεται με τα SUV; Τι γίνεται με τα sedan; Τι θα λέγατε για κάτι ενδιάμεσο; Με τη λογική ότι η εταιρεία πάει σε πλήρως ηλεκτρική γκάμα, η πρόκληση αφορά την αεροδυναμική και με δεδομένο το DNA της Alfa Romeo θα είναι sedan. Η φιλοσοφία της Alfa Romeo είναι σπορ και έτσι, η απάντηση είναι, ότι πιθανότατα δεν θα είναι SUV. Θέλουμε να αναδείξουμε ξανά τη σπορ πλευρά της μάρκας μέσα στο 21ο αιώνα».

Το μεγάλο αυτό ηλεκτρικό sedan θα τοποθετηθεί πάνω από τη Giulia, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει και ανάλογη ηλεκτρική έκδοση στην SUV κατηγορία, όπως κάνει τώρα με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις των Giulia και Stelvio.

Ο Imparato έχει στείλει της ομάδα του στις ΗΠΑ για να συμβάλουν στην εξέλιξη του νέου μεγάλου μοντέλου, το οποίο προορίζεται για την παγκόσμια αγορά και όχι μόνο της Αμερικής. Σύμφωνα με τον Imparato, το επερχόμενο μοντέλο θα προσφέρει υψηλού επιπέδου επιδόσεις και κορυφαία ευρυχωρία, χωρίς ωστόσο να αγνοεί την αεροδυναμική και κατά συνέπεια την αυτονομία.

Πιθανότατα τη βάση για την κατασκευή του νέου μοντέλου θα αποτελέσει η πλατφόρμα STLA Large της Stellantis, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2023. Αυτή θα μπορεί να εφοδιαστεί με μπαταρίες χωρητικότητας μεταξύ 101 και 118 kWh, που θα προσφέρουν αυτονομία που θα αγγίζει τα 800 χιλιόμετρα!

Το σχόλιο του Imparato, σχετικά με τη σπορ διάσταση της μάρκας, αφήνει υποσχέσεις για μια έκδοση Quadrifoglio, η οποία θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και θα έχει κορυφαίες επιδόσεις, με χρόνο για 0-100 χλμ./ώρα κοντά στα 2 δευτερόλεπτα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!