Εκρηκτική άνοδος στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Και όμως παραμένουν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από την προ πανδημίας εποχή

Εκρηκτική άνοδος στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Και όμως παραμένουν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από την προ πανδημίας εποχή

Με τα περιοριστικά μέτρα να χαλαρώνουν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, η αγορά του αυτοκινήτου επιστρέφει σιγά-σιγά στην… κανονικότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 281,6% τον Απρίλιο του 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους. Τα στοιχεία αφορούν τα 26 από τα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δεν υπάρχουν δεδομένα για την Μάλτα).

Παρά την εντυπωσιακή άνοδο η αγορά απέχει ακόμη αρκετά από τα επίπεδα πριν την υγειονομική κρίση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πωλήσεις τον Απρίλιο του 2019 ήταν περίπου 300.000 περισσότερες από φέτος!

Η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στην Ιταλία, με ποσοστό 3.276%! (145.033 ταξινομήσεις φέτος τον Απρίλιο, έναντι μόλις 4.295 πέρυσι, όταν η γειτονική μας χώρα ήταν στο επίκεντρο της πανδημίας). Από τις μεγάλες αγορές, ακολούθησαν η Ισπανία (+1,787,9%), η Γαλλία (+568,8%) και η Γερμανία (+90%).

Δείτε πόσο αυξήθηκαν οι πωλήσεις στην Ελλάδα

Στο επίπεδο του τετραμήνου Ιανουαρίου-Απριλίου, η άνοδος στην ΕΕ ανέρχεται στο 24,4%, με τις ταξινομήσεις να φθάνουν τα 3,4 εκατ. μονάδες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!