Η Porsche Taycan Turbo S έσπασε το ρεκόρ της Tesla στο Nurburgring (video)

Με χρόνο 7:33 η Porsche Taycan Turbo S συνέτριψε το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid.

Η Porsche Taycan Turbo S έσπασε το ρεκόρ της Tesla στο Nurburgring (video)

Με χρόνο 7:33 η Porsche Taycan Turbo S συνέτριψε το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid.

Ακόμα και πριν την παρουσίασή της το 2019, η Porsche Taycan είχε ήδη σημειώσει το ρεκόρ. Τον Αύγουστο 2019 η έκδοση Turbo είχε σημειώσει στο Nurburgring χρόνο 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα με οδηγό τον Lars Kern, -επίσημο οδηγό της Porsche-, πίσω από το τιμόνι ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου.

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2021 η Tesla με το Model S Plaid εκθρόνισε την Porsche από την κορυφή της κατηγορίας των ηλεκτρικών, με χρόνο 7 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. Τώρα οι Γερμανοί επιστρέφουν για να διεκδικήσουν εκ νέου το ρεκόρ με την Turbo S.

Όχι οποιαδήποτε Taycan Turbo S, αλλά αυτή που είναι εξοπλισμένη με το performance kit και το Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC). Αν εξαιρέσουμε τα αγωνιστικά καθίσματα και τον κλωβό ασφαλείας, που είναι υποχρεωτικά για να πραγματοποιήσεις γύρο για ρεκόρ στο Nurbrgring, το γερμανικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ήταν πλήρως εξοπλισμένο και ζύγιζε όσο ένα που θα βρείτε σε μια έκθεση της Porsche.

Οδηγός ήταν πάλι ο Lars Kern, κάνοντας το γύρο των 20,8 χιλιομέτρων της Πράσινης Κόλασης σε 7 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, δηλαδή κατά 2 σχεδόν δευτερόλεπτα ταχύτερα από το χρόνο που είχε κάνει το Tesla Model S Plaid.

Το performance kit της Taycan περιλαμβάνει νέες ζάντες 21 ιντσών, με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, ενώ το Dynamic Chassis Control περιλαμβάνει μια αναβάθμιση στο λογισμικό της. Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν την Taycan Turbo S με αυτή την αναβάθμιση μέσω της Porsche Tequipment, αλλά προς το παρόν μόνο στην αγορά της Γερμανίας.

Η τιμή του είναι 13.377 ευρώ και είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για την Taycan Turbo S του 2023, η παραγωγή της οποίας ξεκίνησε στο τέλος του προηγούμενου μήνα. Το συγκεκριμένο kit τοποθετείται μετά την αγορά του αυτοκινήτου, ενώ δεν επηρεάζει την εγγύησή του.

Ενώ η Taycan Turbo S κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ του Tesla Model S Plaid, δεν είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό στο Nurbrigring. Το Nio EP9, το Μάιο του 2017, είχε ολοκληρώσει το γύρο σε 6 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, ενώ και το Volkswagen ID. R έκανε χρόνο 6:05 τον Ιούνιο του 2019. Ωστόσο, κανένα από τα δύο δεν θεωρείται αυτοκίνητο παραγωγής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!