SsangYong Torres: Στην ηλεκτρική πλευρά της περιπέτειας

Το Torres αποτελεί το πιο σκληροτράχηλο εμφανισιακά SUV των Κορεατών και αναμένεται και στην Ευρώπη από το 2023 ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο

SsangYong Torres: Στην ηλεκτρική πλευρά της περιπέτειας

Το Torres αποτελεί το πιο σκληροτράχηλο εμφανισιακά SUV των Κορεατών και αναμένεται και στην Ευρώπη από το 2023 ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο

Η SsangYong έδωσε μέσω social media μια γεύση από το νέο και πιο περιπετειώδες στην εμφάνιση SUV που προφανώς βρίσκεται σε διαδικασία γυρισμάτων για το υλικό προώθησης, και, σύμφωνα με τις συστάσεις, αναμένεται να διατεθεί από το 2023 και στην Ευρώπη, ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Το Torres όπως ονομάζεται, μια ονομασία εμπνευσμένη από το εθνικό πάρκο Torres del Paine στην Παταγονία, υιοθετεί μια διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση από οτιδήποτε έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η κορεατική φίρμα ενώ σε επίπεδο μεγέθους, τοποθετείται ανάμεσα σε Korando και Rexton.

Στις λεπτομέρειες της σχεδίασης ξεχωρίζει η νέα γρίλια με τα κάθετα στοιχεία, τα άφθονα προστατευτικά τα οποία στο μπροστινό τμήμα επεκτείνονται ως το χαμηλότερο τμήμα του προφυλακτήρα, οι διογκωμένοι θόλοι, οι προτεταμένοι αναβατήρες καθώς και ένας πλευρικός χώρος αποθήκευσης, ο οποίος συναντάται ως εξοπλισμός στα πιο σκληροτράχηλα off-roader.

Το εσωτερικό ακολουθεί μια πολύ πιο σύγχρονη και ψηφιακά ενήμερη προσέγγιση σε σχέση με τις συνήθειες της κορεατικής φίρμας, φιλοξενώντας μια ευμεγέθη κεντρική οθόνη για το infotainment, μια εξίσου ψηφιακή οθόνη για τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων ενώ μία τρίτη οθόνη παρεπιδημεί χαμηλότερα στην κεντρική κονσόλα φιλοξενώντας τα χειριστήρια αφής για τον κλιματισμό.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, είναι γνωστό ότι το Torres ξεκινά σύντομα την πορεία του στην κορεατική αγορά όπου θα διατίθεται τόσο σε συμβατικές εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση. Στην Ευρώπη θα πρέπει να το περιμένουμε από το 2023 σε αποκλειστικά ηλεκτρική μορφή.

Να σημειωθεί ότι SsangYong έχει ανακοινώσει εξίσου την εξέλιξη ενός pick-up με ηλεκτρική τεχνολογία το οποίο αναμένεται να βασίζεται στο Torres.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!