F1: O Sebastian Vettel ανακοίνωσε την αποχώρησή του

Ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος της φετινής σεζόν.

F1: O Sebastian Vettel ανακοίνωσε την αποχώρησή του

Ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Sebastian Vettel προκάλεσε σοκ στα paddock της Formula 1, καθώς ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το σπορ στο τέλος της φετινής σεζόν. Έχοντας κατακτήσει 4 συνεχόμενους Παγκόσμιους τίτλους (μεταξύ 2010-2013), 53 νίκες και έχοντας ανέβει στο βάθρο 122 φορές, ο Γερμανός ολοκληρώνει μια λαμπρή καριέρα στην F1. Από την πρώτη νίκη με την Toro Rosso στο GP Ιταλίας το 2008, τους τέσσερις τίτλους με τη Red Bull και τη μεταγραφή του στη Ferrari το 2015, ο Vettel εξακολουθούσε να πρωταγωνιστεί μέχρι το τέλος της προηγούμενης δεκαετίας.

Το λυπηρό διαζύγιο με τη Ferrari τον ώθησε στην Aston Martin, η οποία όμως -ιδίως φέτος- δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Vettel, που φαίνεται ότι προτιμά να αποχωρήσει τώρα, στα 35 του, παρά να παραμείνει στη Formula 1 για να μάχεται για θέσεις στη βαθμολογούμενη δεκάδα. Η Aston Martin έχει αναφέρει ότι δεν έχει σκεφτεί εναλλακτική λύση πέραν του Vettel για το δεύτερο cockpit της, ωστόσο η ανακοίνωση του Γερμανού θα δώσει νέα τροπή στα φετινά μεταγραφικά σενάρια.

Ο Sebastian Vettel δήλωσε: «Είχα το προνόμιο να συνεργαστώ με πολλούς φανταστικούς ανθρώπους στη Formula 1 τα τελευταία 15 χρόνια. Eίναι πάρα πολλοί για να τους αναφέρω και να τους ευχαριστήσω. Τα τελευταία δύο χρόνια είμαι οδηγός της ομάδας της Aston Martin και, παρόλο που τα αποτελέσματά μας δεν ήταν τόσο καλά όσο ελπίζαμε, είναι πολύ σαφές για μένα ότι συγκεντρώνει όλα όσα χρειάζεται μια ομάδα για να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο τα επόμενα χρόνια».

«Μου άρεσε πραγματικά να συνεργάζομαι με μια τόσο σπουδαία ομάδα ανθρώπων. Όλοι, ο Lawrence Stroll, ο Lance Stroll, ο Martin Whitmarsh, ο Mike Krack, τα ανώτερα στελέχη, οι μηχανολόγοι, οι μηχανικοί και η υπόλοιπη ομάδα, είναι φιλόδοξοι, ικανοί, έμπειροι, αφοσιωμένοι και φιλικοί, και τους εύχομαι καλή τύχη».

Sebastin Vettel - Aston Martin TT1

«Ελπίζω ότι η δουλειά που έκανα πέρυσι και συνεχίζω να κάνω φέτος θα βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας ομάδας που θα κερδίζει στο μέλλον, και θα δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ από τώρα μέχρι το τέλος της χρονιάς με αυτόν τον στόχο στο μυαλό μου, δίνοντας όπως πάντα τον καλύτερό μου εαυτό στους τελευταίους 10 αγώνες».

«Η απόφαση να αποσυρθώ ήταν δύσκολη για μένα και πέρασα πολύ χρόνο σκεπτόμενος. Στο τέλος της χρονιάς θέλω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο για να σκεφτώ σε τι θα επικεντρωθώ στη συνέχεια. Είναι πολύ σαφές για μένα ότι, ως πατέρας, θέλω να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Αλλά σήμερα δεν πρόκειται να πω αντίο. Αντίθετα, η σημερινή ημέρα είναι για να πω ευχαριστώ σε όλους και όχι λιγότερο στους οπαδούς, χωρίς την παθιασμένη υποστήριξη των οποίων η Formula 1 δεν θα μπορούσε να υπάρξει».

O διευθυντής της ομάδας της Aston Martin, Mike Krack δήλωσε: «Ο Sebastian είναι ένας εξαιρετικός οδηγός: γρήγορος, έξυπνος, στρατηγικός και φυσικά, θα μας λείψουν αυτές οι ιδιότητες. Ωστόσο, όλοι μας μάθαμε από αυτόν και οι γνώσεις που αποκτήσαμε από τη συνεργασία μαζί του θα συνεχίσουν να ωφελούν την ομάδα μας πολύ καιρό μετά την αποχώρησή του».

«Η Aston Martin είναι ένα σπουδαίο εγχείρημα, με απεριόριστες δυνατότητες, και η προεργασία που έκανε ο Sebastian πέρυσι, και συνεχίζει να κάνει φέτος, είναι ζωτικής σημασίας. Όταν γίνουμε πλήρως ανταγωνιστικοί -και θα γίνουμε- ένας από τους αρχιτέκτονες αυτής της μελλοντικής επιτυχίας θα είναι ο Sebastian, και θα του είμαστε πάντα ευγνώμονες για αυτό».

Ο πρόεδρος της Aston Martin, Lawrence Stroll δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Sebastian από τα βάθη της καρδιάς μου για τη σπουδαία δουλειά που έχει κάνει για την Aston Martin τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Του ξεκαθαρίσαμε ότι θέλαμε να συνεχίσει μαζί μας και του χρόνου, αλλά τελικά έκανε αυτό που θεωρεί σωστό για τον εαυτό του και την οικογένειά του και φυσικά το σεβόμαστε αυτό».

«Έχει οδηγήσει μερικούς φανταστικούς αγώνες για εμάς και, παρασκηνιακά, η εμπειρία και η τεχνογνωσία του με τους μηχανικούς μας ήταν εξαιρετικά πολύτιμες. Είναι ένας από τους κορυφαίους της Formula 1 όλων των εποχών και ήταν προνόμιο που είχαμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε μαζί του. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για εμάς μέχρι και το GP Άμπου Ντάμπι του 2022, το οποίο θα είναι η 300ή συμμετοχή του σε Grand Prix. Θα του δώσουμε έναν υπέροχο αποχαιρετισμό».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!