F1: Αναβαθμίσεις για την AlphaTauri στο GP Γαλλίας

Η ομάδα AlphaTauri παραδέχεται ότι βρίσκεται εκτός φάσης με τους αντιπάλους της στοι μέσο του grid της Formula 1, αλλά ελπίζει ότι ένα αρκετά μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων για τo GP Γαλλίας θα αντιμετωπίσει τις αδυναμίες που παρουσιάζει το μονοθέσιό της.

F1: Αναβαθμίσεις για την AlphaTauri στο GP Γαλλίας

Η ομάδα AlphaTauri παραδέχεται ότι βρίσκεται εκτός φάσης με τους αντιπάλους της στοι μέσο του grid της Formula 1, αλλά ελπίζει ότι ένα αρκετά μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων για τo GP Γαλλίας θα αντιμετωπίσει τις αδυναμίες που παρουσιάζει το μονοθέσιό της.

Η φετινή σεζόν της AlphaTauri είναι απογοητευτική σε σύγκριση με τις επιδόσεις που είχε τη δυνατότητα να σημειώσει πέρυσι. Επιπλέον, η ιταλική ομάδα δεν έχει παρουσιάσει αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό της στους τελευταίους αγώνες, σε αντίθεση με πολλούς από τους άμεσους αντιπάλους της. Οι τελευταίοι βαθμοί που έχει σημειώσει η AlphaTauri ήρθαν στο GP Αζερμπαϊτζάν, με την 5η θέση του Pierre Gasly.

Ούτε ο Γάλλος, ούτε ο team-mate του, Yuki Tsunoda, έχουν καταφέρει να τερματίσουν πάνω από τη 14η θέση στους τρεις τελευταίους αγώνες, αν και η σύγκρουση μεταξύ τους στο Silverstone στέρησε και από τους δύο μια πιθανή θέση στην πρώτη δεκάδα, ενώ στην Αυστρία η επαφή του Gasly με τον Lewis Hamilton στην εκκίνηση του σπριντ δε βοήθησε. Η ιταλική ομάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών με 27 βαθμούς.

Ο τεχνικός διευθυντής της AlphaTauri, Jody Egginton, δήλωσε: «Έχουμε ξεκάθαρη άποψη για το που πρέπει πραγματικά να εστιάσουμε. Και θα έχουμε μια αρκετά μεγάλη αναβάθμιση που θα έρθει στη Γαλλία, στο αμάξωμα και το δάπεδο. Ο στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε τις αδυναμίες που έχουμε εντοπίσει. Βρισκόμαστε εκτός φάσης με πολλές ομάδες, αλλά αν το πακέτο αυτό αποδώσει τα αναμενόμενα, θα μας δώσει ένα μονοθέσιο που θα είναι λίγο πιο εύκολο στο στήσιμο. Είναι μια αεροδυναμική αναβάθμιση και εκεί δίνεται πραγματικός αγώνας αυτή τη στιγμή».

Όσον αφορά τις αναπηδήσεις που παρουσιάζει το φετινό μονοθέσιο, ο Eggington δήλωσε: «Δεν είμαστε η ομάδα που έχει επηρεαστεί περισσότερο από το porpoising. Στις αρχές της χρονιάς μάθαμε μερικά πράγματα για το δάπεδο. Αντιδράσαμε σε αυτά γρήγορα και παρουσιάσαμε ορισμένες μικρότερες αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο. Στη συνέχεια, στην Imola τοποθετήσαμε κάτι λίγο μεγαλύτερο. Και τώρα πιστεύουμε ότι το μονοθέσιο συμπεριφέρεται αρκετά καλά. Και δεν είμαστε αυτοί που έχουν επηρεαστεί χειρότερα».

Ο Pierre Gasly εκφράστηκε με σκληρά λόγια για την απόδοση της AlphaTauri στο GP Αυστρίας: «Το Σαββατοκύριακο ήταν καταστροφικό, πέραν από τις κατατακτήριες δοκιμές. Αλλά μετά, δεν ήμασταν πουθενά, όσον αφορά το ρυθμό. Προσπάθησα να κάνω ό,τι μπορούσα μέσα στο μονοθέσιο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω, οπότε νομίζω ότι χρειαζόμαστε απεγνωσμένα αυτή την αναβάθμιση στο μονοθέσιο για να μπορέσουμε να πάρουμε κάποιο αξιοπρεπές αποτέλεσμα».

«Απλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, οπότε πρέπει να κάνουμε επανεκκίνηση και όπως είπα θα πρέπει να έχουμε κάποια νέα εξαρτήματα. Ελπίζω να έρθουν στη Γαλλία και να μπορέσουμε να επιδείξουμε καλύτερο ρυθμό εκεί». Το μεγαλύτερο αδύναμο σημείο της φετινής AlphaTauri είναι η παραγωγή αεροδυναμικού φορτίου στις γρήγορες στροφές.

Όπως δήλωσε ο Gasly: «Απλά δυσκολευόμαστε και δεν έχουμε φέρει τίποτα καινούργιο τους τελευταίους δύο μήνες. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι χάνουμε συνολικό αεροδυναμικό φορτίο στις υψηλές ταχύτητες και χάνουμε πολύ χρόνο σε σχέση με τους βασικούς αντιπάλους μας. Οπότε, χρειαζόμαστε απλά περισσότερο φορτίο».

«Μετά προσπαθούμε να κάνουμε το εμπρός μέρος να δουλέψει λίγο καλύτερα στην κορυφή των στροφών, δυσκολευόμαστε με την υποστροφή. Στην πραγματικότητα, τα σχόλιά μας με τον Yuki δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους, κάτι που είναι αρκετά θετικό. Νομίζω ότι οι πρώτες αναβαθμίσεις ήταν περισσότερο για να αντιδράσουμε σε αυτούς τους νέους κανονισμούς και το porpoising που είχαμε τότε. Tώρα θα πρέπει να είναι καθαρά με γνώμονα την απόδοση».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!