F1: To προσωπικό της Alpine θα ξεπεράσει τα 900 άτομα

Η ομάδα της Alpine στη Formula 1 επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στο Enstone της Αγγλίας και προσλαμβάνει περισσότερους υπαλλήλους, καθώς επιδιώκει να φτάσει σε μέγεθος τις μεγάλες ομάδες.

F1: To προσωπικό της Alpine θα ξεπεράσει τα 900 άτομα

Η ομάδα της Alpine στη Formula 1 επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στο Enstone της Αγγλίας και προσλαμβάνει περισσότερους υπαλλήλους, καθώς επιδιώκει να φτάσει σε μέγεθος τις μεγάλες ομάδες.

Από το 2016, που η Renault επέστρεψε στη Formula 1 με εργοστασιακή ομάδα, ο βασιζόμενος στο Enstone οργανισμός έχει απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις. Το πιο πρόσφατο μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε το 2019, όταν το εργοστάσιο, του οποίου η επίσημη ονομασία είναι Τεχνικό Κέντρο Whiteways, απέκτησε διώροφη επέκταση για να φιλοξενήσει μια νέα πτέρυγα του τμήματος έρευνας και εξέλιξης.

Έκτοτε, έχουν πραγματοποιηθεί και άλλα έργα, με δύο εγκεκριμένα για τη φετινή σεζόν, συμπεριλαμβανομένης μιας επέκτασης του υπάρχοντος κτιρίου φορτηγών, ώστε να διαμορφωθεί σε κτίριο παραγωγής σύνθετων υλικών.

Επίσης, έχουν γίνει προσλήψεις διάφορων καινούργιων συνεργατών, μεταξύ άλλων και στο αεροδυναμικό τμήμα. Ο επικεφαλής της ομάδας της Alpine, Otmar Szafnauer δήλωσε: «Υπάρχει ακόμα ένα στοιχείο επέκτασης και επένδυσης και είμαστε δεσμευμένοι σε αυτό. Προσδοκούμε να προσλάβουμε άλλα 75 άτομα. Αυτή τη στιγμή, είμαστε περίπου 850 άτομα εδώ. Πρέπει να φτάσουμε στο μέγεθος των μεγάλων ομάδων αν θέλουμε να τις ανταγωνιστούμε».

«Και δεν πρόκειται απλά για την προσθήκη ανθρώπων, αλλά για την προσθήκη των σωστών ανθρώπων με τη σωστή κουλτούρα και αγωνιστικό πνεύμα. Αυτά ψάχνουμε τώρα. Είχαμε καλή επιτυχία στις προσλήψεις, καθώς και στην επέκταση των εγκαταστάσεων εδώ, επίσης. Και αυτό εγκρίθηκε πρόσφατα. Νομίζω ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα».

Fernando Alonso - Alpine, GP Αυστρίας 2022

Οι 850 εργαζόμενοι στους οποίους αναφέρεται ο Szafnauer, συν τους 75 που σκοπεύει να προσλάβει η Alpine, θα ανεβάσουν τον αριθμό του προσωπικού στο Enstone σε παρόμοια επίπεδα με τους 950 ανθρώπους που εργάζονται στο εργοστάσιο της Mercedes στο Brackley. Εντούτοις, σε αμφότερες τις περιπτώσεις, υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που δεν ανήκουν στην F1.

Η ομάδα του Enstone είχε δεχθεί σοβαρά πλήγματα στο τέλος του προηγούμενου καθεστώτος ιδιοκτησίας υπό την Genii Capital, η οποία είχε αγοράσει την ομάδα από τη Renault και στη συνέχεια την πούλησε πίσω στη γαλλική εταιρεία. Μεγάλο μέρος του προσωπικού είχε αποχωρήσει και οι εγκαταστάσεις δεν είχαν λάβει τις απαραίτητες αναβαθμίσεις για να συμβαδίσουν με τις εξελίξεις που πραγματοποίησαν οι μεγαλύτερες ομάδες της F1.

Αυτό άφησε τη Renault με την αποστολή ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για να επαναφέρει την άλλοτε Πρωταθλήτρια ομάδα στην παλιά της δόξα. Το αρχικό σχέδιο της γαλλικής μάρκας προέβλεπε ότι μέχρι τώρα, θα πάλευε ήδη για τίτλους. Αυτή η φιλοδοξία έχει αλλάξει, ειδικά από τότε που η ομάδα μετονομάστηκε σε Alpine ενόψει της σεζόν το 2021.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Alpine, Laurent Rossi, έχει θέσει ως στόχο τη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος έως τα μέσα της δεκαετίας του 2020. Οι εργασίες στο Enstone και στις εγκαταστάσεις κινητήρων στο Viry-Chatillon της Γαλλίας, οι οποίες επίσης ανακαινίστηκαν σε μεγάλο βαθμό, έχουν αρχίσει να αποδίδουν, καθώς η Alpine δίνει μάχη φέτος με τη McLaren για την 4η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Esteban Ocon - Alpine, GP Αυστρίας 2022

Ο Szafnauer, ο οποίος προσχώρησε στην Alpine φέτος, ερχόμενος από την ομάδα Aston Martin, δήλωσε ότι η ομάδα διαθέτει ανεκμετάλλευτες ακόμα δυνατότητες: «Υπάρχουν μεγάλα πλεονεκτήματα εδώ, ένα πολύ καλά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό. Έχουμε τη δική μας αεροδυναμική σήραγγα, χωρίς πελάτη μέσα σε αυτήν. Μια σπουδαία υποδομή».

«Υπάρχουν κάποιοι τομείς που έχω συνηθίσει σε άλλες ομάδες να είναι λίγο πιο δυνατοί και να έχουν περισσότερες γνώσεις. Και σε αυτούς τους τομείς, απλά πρέπει να προσθέσουμε ανθρώπους με τέτοιου είδους γνώσεις. Τους ψάχνουμε αυτή τη στιγμή».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!